lauantai 20. lokakuuta 2012

Hakua & tokoa

Torstaina hakuilimme pienellä porukalla Sipurassa. Haluan keskittyä suoristamaan Chilan pistoja, joten se etsi neljä ukkoa ääniavuilla, niin että loppumatka sen oli pakko etsiä nenällä. Hyvin menikin, suoraan ja lujaa ja nenä auki.

Olen lupautunut toiseksi pääksi viestille, kun Chilan ikäisestä Giusa-aussiesta tehdään viestikoiraa. Muiden koirien tehtyä hakua, otimme Giusalle sen tokat viestitreenit. Se menee ihan tolkuttoman kovaa ja näyttää ihan vesiskootterilta tullessaan isojen vesipassien läpi. Hauska opetella uutta lajia sen kanssa, mistä sitä tietää, jos vaikka joku seuraava koirani tekisikin viestiä.

Perjantaina saatiin kiva tokoporukka kasaan ja tapasimme Kilpiäisissä. Chila teki ensin noutoa, häiriönä sen takana ruutua vinkulelulla tekevä koira. Chila jopa karkasi kerran ruutuun (sehän ei normaalisti paljoa välitä muista), mutta tsemppasi sitten taas. Se nouti sekaisin metallia, ohjattua ja 650g kapulaa, välillä otin loppuun asti ja välillä vauhtinoutona, niin ettei se tiennyt kumpi tulee. Hyvin meni ja kokonaisuuskin alkoi toimia. Sitten otimme hyppyä, ihan vain motivaatiotreeninä, niin että heitin pallon aina, kun se hyppäsi reippaasti, enkä pysäytellyt joka kerta hypyn taakse. Illan jo hämärtyessä teimme paikalla istumiset ja perään paikkamakuut. Molemmissa palkkasin odottamisesta "tuomarin puhuessa" (tästä välillä ottanut painetta) ja Chila menikin maahan yhdellä käskyllä ja hyvään asentoon. Kävin myös piilosta palkkaamassa useamman kerran. Tämä selvästi toimii, ilme oli kerta kerralta parempi, eikä paineistunut kävellessäni kohti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin istumisenkin piilossa. Näiden jälkeen laitoin herkkupurkin autolle ja teimme seuruuta kisanomaisesti (kehuin kyllä parissa kohtaa ja annoin ylimääräisen käskyn ennen täyskäännöksiä). Vire oli hyvä ja vain parissa juoksukäännöksessä toivomisen varaa. Teimme pitkän seuruun, eikä vire yhtään tippunut. Siitä loppupalkalle, hieno likka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti