perjantai 21. syyskuuta 2012

Tokoa

Keskiviikkona olimme Niinan ja Helin kanssa reenailemassa Heinlammintien kentällä. Chila teki ensin ruutua. Kävin itse taputtamassa paikkaa ja lähietäisyydeltä meni tosi hienosti oikeaan. Siitä lensi sitten aina lelu. Teki myös ilman taputusta. Sitten toinen ruutu, joka oli n. 20 metrin päässä. Siellä oli lelu valmiina ja sen jälkeen meni hyvin ilman paikan näyttämistäkin. Lähetin vielä tokan ruudun läheltä ekaan, ja meni tosi hienosti.

Kaukot: hienosti teki, vaikkei juuri olla kokonaisena liikkeenä tehty. I-M-I toimii hienosti. Tein pienemmältä etäisyydeltä myös muita vaihtoja ja maasta tai seisomasta istumaankin alkaa toimia! Siinä on nykyään uusi käsky, jolla alunperin yritin opettaa Chilaa peruuttamaan. Se ei oikein peruuta, mutta sen sijaan istuu taaksepäin, eli tulipahan opetettua kaukoistumiskäsky nimeltä "back". Hissinä maahanmeno on vielä kesken.

Nouto: näytin lihapullat ja heitin suht lyhyelle etäisyydelle kapulan. Kokeili tökätä sitä tassulla ensin, muuten toi hyvin. Kehuin, en palkannut. Toisella yrittämällä toi hyvin. Metallin toi hienosti. 650g-kapulan toi ensin epäröiden, toisella kerralla hyvin. Sitten taas metallia. Toi pari kertaa pitäen kapulaa vinossa etuhampaiden välissä. Kehuin tuonnista, en palkannut. Laitoin kapulan Chilan eteen ja pyysin tuomaan. Tätä harjoitusta inhoaa ja toi huonosti edelleen. Näytin lihapullia ja sama uusiksi. Nyt toi hyvin. Eli kokeilee mikä menee läpi, ja kun ei palkkaa kuulu, tekee lopulta oikein. Fiksu tyttö. Luovutus oli pari kertaa epävarma, mutta ei räkinyt kertaakaan kapulaa ja pääosin luovutti hienosti. Loppuun vielä pari vauhtinoutoa, ja toikin ihan innoissaan ja tiputti vasta kun sanoin. Repi lelua ihan raivona ja muutenkin oli poikkeuksellisen onnellinen lelustaan tänään.

Loppulenkki porukalla ja Chila juoksi ihan onnessaan kelpie- ja irlis-tyttöjen kanssa, eikä mittelipojat häirinneet menoa, vaikka kelpie niille pari kertaa rähähti. Aiemmin Chila olisi vastaavassa tilanteessa tullut kävelemään vieressäni korvat luimussa, mutta nyt vain totesi, että juostaan lisää. Ihanaa.

Iltamenoa kotona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti