sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Chila varsin pätevänä TOKO-kisoissa

Zippiäinen tokoili tänään Hollolan Kukonkoivussa hirrrveen pätevästi. Sataa tihuutti aamulla, mutta onneksi sade ei yltynyt pahaksi kokeen aikana. Jännitin aivan hulluna, koska seuruu on rakennettu parin viikon aikana uudelleen, eikä koira edes eilen hypännyt estettä. Meinasin oksentaa ja pyörtyä, mutta sain jotenkuten otteen itsestäni. Chila oli hyvällä mielellä alusta asti, enkä pitänyt sitä kentällä yhtään ylimääräistä. Ensin kävimme metsälenkillä ja sitten Chila odotti autossa, kunnes oli aika mennä paikkamakuuseen. Sen jälkeen se taas odotti hetken autossa, kunnes heittelin sille palloa vähän, sitten radalle. Liikkeiden välissä ei ollut juurikaan aikaa, eikä mitään tuomarin kommentteja tullut, mutta kehuin aina reilusti Chilaa ja annoin sen hypähdellä väleissä. Aloon oli ilmoitettu 27 koiraa, ja vaikka pari-kolme oli poissa, oli luokka sen verran pitkä, että olin tosi tyytyväineen numeroon neljä. Tuomari oli hyvin kiltti pisteiden suhteen, mutta tasapuolinen kaikille.

Palkintoina tuli kapuloita ja hyvää syötävää sekä mulle että koiralle, on se hienoa että Chila tienaa nykyään sapuskat meille!

Lopuksi lähdettiin lenkille Särmä-aussien kanssa, joka on aivan ihana nuori uros, mutta Chila ei ollut kanssani samaa mieltä. Se liimautui jalkaani irvistettyään kunnolla Särmälle pari kertaa, eikä suostunut lähtemään luotani, vaikka Särmä huiteli ihan muualla. Lenkin lopussa tapasimme Ninan kolmen ison valkoisen villakoiran kanssa ja lähdimme Chilan kanssa uudelle lenkille heidän seurassaan. Chila muisti Chicon ja aloitti heti hurjat leikit. Ne painelivat päättömänä metsässä, mikä oli todella hauska näky, sillä Chico on täydessä näyttelyturkissa oleva vitivalkoinen hieno nuori villisuros, jolla kuitenkin on sisällään turboahdin. Kun sillä keitti yli ja se joutui välillä hihnaan, jatkoi Chila leikkiä Pelen kanssa, joka on vanhempi uros. Niiden kanssa Chila on leikkinyt vain kerran viime talvena, mutta ilmeisesti isovillakoirat olivat jättäneet lähtemättömän vaikutuksen. Muut urokset, joita on tavattu yhtä vähän, ovat saaneet vain samaa irvistelyä kuin Särmä.


ALO1-tulos, sijoitus 1.
Tuomari: Marita Packalén

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10 (Meni maahan hienosti, mutta lonkalleen n. puolessa välissä.)
Seuraaminen kytkettynä: 10 (Hieno, jatkoi eilisen treenin tyylillä.)
Seuraaminen taluttimetta: 9,5 (Kontakti tipahteli hivenen käännöksissä, muuten vire edelleen oikein hyvä.)
Liikkeestä maahanmeno: 10 (Katsoin taakseni, että menikö maahan, kun huomasin aiemmin, ettei tuomari tästä rokota. Hienostihan se oli mennyt, ei olisi tarvinut katsoa.) 
Luoksetulo: 10 
Liikkeestä seisominen: 10 (Todella hyvä ja terävä!)
Vapaahyppy: 10 (Löysä suoritus, mutta virheetön.)
Kokonaisvaikutus: 10
Yhteensä 198p. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti