keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Pikkutreenejä

Chilan hormonihärdelli vain voimistuu, joten nyt mennään pääasiassa lyhyillä tekniikkatreenipätkillä sisällä, hauskoilla jutuilla pihalla ja harjoitellaan arkijuttuja, jos niissä meinaa hormonit nousta päähän. Siinä osiossa on onneksi edistyttykin, tänään saivat huoltomiehet tulla käymään ilman murinaa.

Viime viikolla tiistaiagissa Chila oli oma itsensä ja leikki hyvin. Radassa oli pari tosi haastavaa kohtaa, mutta muuten se oli kiva. Parin räpellyksen jälkeen onnistuin tekemään haastavassa kohdassa olevan viskin hyvin, eikä keinulla ollut mitään ongelmaa. Kepit menivät myös sujuvasti. Nyt täytyy rauhoittaa oma kiljahtelu siellä kepeillä kekeke-käskyyn, jotta koira malttaa tehdä ne loppuun asti. Vaikeimmaksi osoittautui takaakierto, Chila ei kuuntele juostessaan sanaa kierrä. Siitä täytyy muistaa välillä palkatakin, niin johan vauhti taas lisääntyy.

Loppuviikolla Chila lähinnä lenkkeili, myös hevosen kera. Eipä edes läähättänyt vaikka otettiin kunnon laukkapätkiäkin, kivaa oli.

Lauantaina Chila pääsi mukaan töihin koko päiväksi. Alkuun se oli hyvin epäileväinen ihmisten suhteen ja kyräili, mutta rentoutui päivän mittaan, kun sai tehdä välillä kivoja treenijuttuja sisällä ja pääsi lenkillekin vinkupallon kera. Se sai myös leikkiä sisällä upouudella pehmolelulla, jossa on ihmiskorvin kuulumaton vinku.

Olkkaritreenissä on nyt ollut ykkösenä kaukojen s-m vaihto (m-s on hyvä). Oikea mielentila alkaa viimein löytyä, jotta Chila malttaa tehdä oikein. Vielä on silti työtä... Tunnari pistettiin hetkeksi mietintämyssyyn, se ei edennyt ollenkaan. Chila kuvitteli vain olevansa esineruudussa.


Tänään oltiin hallilla Heidin kanssa ja Chila sai tehdä ensin vähän agia. Tehtiin keinua ja keppejä ja helppoa suoraa. Chila oli innoissaan ja leikki hyvin. Sitten se sai kanniskella kapulaa A-esteen yli (ei muistanut over-käskyä tällä kertaa, muuten hyvä ja sillä oli kivaa) ja lopuksi vähän tokoa. Perusasennot ovat nyt tosi hyviä. Suora luoksetulo onnistui, vaikka vähän hidastikin loppumetreillä. Tätä on treenattu kovasti jäällä (siellä tulee aina täysiä), ettei ennakoisi stoppeja. Kaukot teki innokkaasti, en ollut liian kaukana. Lopuksi käytiin lumimyrskyssä lenkillä ja Chila sai leikkiä Särmän ja Siron kanssa. Siro oli Chilalle uusi tuttavuus, mutta Chila ihastui rhodesialaiseen heti ja Särmän Chila muisti, ei tarvinut urokselle irvistellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti