keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tästä se taas lähtee

Uuden vuoden aattona kävin aamupäivällä hallilla treenaamassa itsekseni. Chila sai juosta putkissa kapula suussa, tehdä putkista luoksetuloja ja niiden stoppeja ( tuli muuten hienoja!) ja tehtiin myös agilityn kontaktitreenejä, niin että Chila juoksi "rataa", johon kuului keinu, A ja puomi, sekä väliin joku hyppy tai putki. Hienosti sujui. Jotain perusasentoon tulojakin tein sekaan, kun Chila on lusmuillut niissä viime aikoina.

Uusi vuosi oli Chilalle rankka, mutta ei todellakaan paukkujen vuoksi, niistä se ei välitä. Syynä oli, että olimme kaveriporukalla vanhempieni talossa. Chilan mielestä siihen taloon ei saa tulla vieraita ollenkaan, joten se järkyttyi, kun kolme sille vierasta ihmistä tuli sisään. Sen käytös ei todellakaan aiheuttanut ylpeydentunteita omistajassaan, vaikka onneksi vieraat eivät olleet moksiskaan huutavasta ja murisevasta otuksesta. Suurimman osan iltaa Chila sai mököttää sivummalla, mutta se ei pystynyt rentoutumaan koko yön aikana, kun vieraita oli talossa. Seuraavan päivän se nukkuikin reporankana.

Tänään taas olimme hallilla ja teimme:
- Merkkiä ja sitten ohjatun suuntia. Chila osaa jo suunnat nimeltä ja tykkää tästä leikistä kovasti, koska tässä hommassa saa aika paljon nameja.
A-noutoa, eli Chila juoksi A-estettä kapulan kera ja alkoi jo tajuta sanan "over", vaikka käytin sitä ensimmäisen kerran tänään. Se toi kapulaa esteen yli niin että jätin sen odottamaan kapula suussa ja kutsuin A: toiselta puolelta. Lopuksi heitin kapulan esteen yli ja Chila juoksi yli, otti kapulan mutta meinasi tuoda ohi. Huusin over ja se palasi ja toi esteen yli kapulan! Tästä hirmu bileet.
- Metallikapulalla tarttumisleikkiä. Saisi olla nopeampi, mutta leikki onnistui kuitenkin.
- Lyhyt aksarata, jossa paljon suoraa. Edelleen eteen-käsky on hakusessa, mutta hauskaa oli. Kepit meni tosi hienosti ja niistä tulee koko ajan itsenäisemmät.

Inksu on nauttinut täysin siemauksin sekä joulusta, että uudesta vuodesta. Se rakastaa huomiota ja ihmisiä, joiden syliin voi kiivetä ja jotka leikkivät sen kanssa.


Aattona lahjakori oli paras paikka, vaikka lahjatkin oli jo jaettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti