maanantai 7. tammikuuta 2013

Tokoilua + Lotan koulutus

Perjantaina treenasimme porukalla tokoa Korkeavireellä.
Seuruu: Lotta käveli takana ja vahtasi, mutta suora oli! Oikealle käännökset olivat myös hyviä, jos vain itse tein käännöksen tietyllä, päättämälläni tavalla, enkä miten sattuu. Lähti vähän irtoamaan isojen kehujen jälkeen, muuten hyvä. Perusasennot (peppu) hakusessa, joten niitä hinkataan taas lisää. Lotan hyvällä vinkillä Chila alkoi löytää niissäkin peppunsa, eli kun se on tulossa perusasentoon, väistän sitä kääntymällä vasempaan. Alkuun se oli ihan kuutamolla, kun mamma karkaa, mutta tarjottuaan eteentuloa ratkaisuksi, alkoi peppu löytyä. Jes, tämän takia pitää olla treenikavereita, joilta saa ideoita!
Hyppy: Pari kertaa yli ja pallo lensi heti.
Ruutu: Tarjosi kovasti etureunaa, eikä mene kovin lujaa. En tykkää, tälle pitää tehdä jotain. Ehkä olen vaikeuttanut liian aikaisin, plus koirani on melko pahasti taipuvainen ennakoimaan asioita... Se tietää mihin pitää mennä, joten ei viitsi mennä taakse asti.
Stoppeja: Juoksutin mutkaputkesta ja stoppailin, välillä maahan ja välillä läpijuoksu. Hyvä. Juoksentelin myös sikinsokin itse ja huutelin käskyjä. Istu oli vaikein, mutta sujui aika kivasti!
Metallilla tarttumisleikkiä: Ei mielellään ottanut metallia, mutta parani koko ajan ja roikkui lelussa ihan raivona väleissä.
Paikkamakuu: Oikein hyvä, mutta ei noussut käskystä ylös! Olen palkannut paljon maahan, mutta suurempi syy taisi olla, että sanoin käskyn ennen ketään muuta, liikkuria ei ollut. Chila ei uskonut, että vielä pitää nousta. Muutama harjoitus nousemisesta ja alkoi toimia.


Lotta Vuorela kävi Kanavalla kouluttamassa lauantaina. Omatoimitreenini ovat onneksi tuottaneet tulosta ja Lotta sanoi että jatka samaan malliin, koira on jo paljon parempi. Chila teki 2x10min. ja maneesin pohja oli lanattu normaalia paljon kovemmaksi, joten juokseminen tuntui paljon keveämmältä. Ekassa osassa teimme esteitä 1-7 ja taas ohjaajalle piti vääntää asioita rautalangasta. Onneksi koira oli hyvä, eikä huomannut mokiani. Minulle oli vaikeaa ymmärtää, että 4-5 välissä pitää vetää koiraa hetki vas. käsi ylhäällä, rintamasuunta vas seinää kohti, monot osoittaen silti estettä 5. Tuli myös palautetta opettaa pussia erillisenä esteenä, niin että tulee paljon toistoja, joissa koira oppii menemään aina pussin keskeltä (palkka pussin jälkeen suoraan), jotta ei tapahdu niin että koira tulee lujaa pussista ohjaajaa kohti ja sotkeutuu kankaaseen. Tämä nimenomaan on tärkeää koirilla, jotka ovat nopeita ja ohjaajahakuisia, kuten Chila.

Tokassa osassa teimme esteet 8-12, sekä 16-27. Chila oli aivan riemuissaan, kun pääsi vielä aksaamaan, heitti melkein voltteja radalle mennessään ja hyppäsi sitten innoissaan muurista läpi (ei ole ikinä ennen pudottanut edes päällipalikoita muurista) ja otettiin muuri yksittäisenä perään. Ei hidastanut yhtään, mutta hyppäsi kyllä korkealta yli. Onneksi viettikovuutta löytyy. Kun koira lähti muurille, piti ohjaajan olla jo vetämässä oikealla kädellä 10-esteen takana (ihan esteen lähellä) ja siitä persjättö 10-11 väliin. Tämä oli hyvä ja kepit menivät sujuvasti perään.

16-putkesta veto vas. kädellä ja valssaten vienti 17 putkeen toimi erinomaisesti. Niisto hypylle 18, vauhtia ohjaajaan ja Finnairin siivet, eli persjättö 19-20. Näitä siipiähän harjoittelin edellisessä Lotan koulutuksessa, joten nyt sujui melko nopeasti normaaliin sähellysmäärääni nähden (eikä tuo muillekaan näyttänyt helppoa olevan). Loppurata olikin helppo ja Chila kepitteli kivasti. Vähän väsynyt se jo oli, joten viimeiseksi kunnon patoaminen ja putkti-hyppy-megapalkka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti