maanantai 5. marraskuuta 2012

Loppuviikon tokoiluja

Perjantaina tokoiltiin porukalla Mustanmäen kentällä. Luvattu sade oli onneksi lähinnä tihkua. Chila teki kahdessa osassa, ensin paikallaolot ja ruutu, myöhemmin kisanomaisesti muutama liike. Paikalla istuminen ja makuu menivät hienosti ja koira oli valppaana, eikä ahdistunut mennessäni kohti. Istumisen olin piilossa, makuun (4min.) näkyvillä ja kävin välillä palkkaamassa. Ruututreeni lelupalkalla meni hienosti, eikä Chila yhtään hämääntynyt kehänauhoista, jotka olivat ekaa kertaa mukana sen ruututreenissä!
Kisanomaiset Niinan liikkuroidessa:
Suora luoksetulo: Nopea ja hienot suorat asennot. Oli niin täpinöissään, kun purkki oli jätetty autolle, että en uskaltanut edes kehua paljoa liikkeiden välissä.
Nouto: Ekaa kertaa kokonaisena liikkeenä. Ihan loistava! Tässä kohtaa poikkesin kisanomaisuudesta ja palkkasin lelulla.
Liikkeestä maahan: Ensin lähti seuruussa seilaamaan ja edistämään, otin alusta. Teki hienosti.
Seuruu: Suht pitkä pätkä, jossa juoksua ja hidasta käyntiä. Chila kävi vähän ylikierroksilla ja  takapää hivenen seilasi, mutta parani koko ajan ja pääasia oli, että se oli huippuinnoissaan koko hommasta. Kun oli tehnyt keskittyneesti pätkän, vapautus loppupalkalle. Hieno Zippiäinen!
Loppulenkki seikkailtiin hämärässä metsässä porukalla, sen jälkeen olikin ihana päästä saunaan sulamaan.

Sunnuntaina olimme apukoirakkona tokon koulutusohjaajakurssilla. Oli mielenkiintoista kuunnella ja katsella kosketuskeppiopetusta, pienen pennun ruutuharjoittelua ja montaa tapaa opettaa tunnari. Chila pääsi harjoittelemaan hyppyä. Vaikea teeskennellä, ettei se sitä osaisi, nyt kun sillä on taas pysynyt hyvä fiilis hypystä päällä. Kouluttajana olleelta Riikka Pulliaiselta tulikin kommenttia, että tuo on noita bortsuja, mihin on asennettu pentuna mikrosiruun jo liikkeet valmiina... Yleisöstä sitten kaverit kyllä tiesivät kertoa, että ei muutes ole. Kun ihmiset pohtivat eri tapoja opettaa hyppy ja palkata, Chila paineli pönöttämään hypyn taakse pää kenossa, että tätähän te halusitte, mitäs sitten? Korjailimme vähän Chilan pysähdystä, joka ei ollut ihan terävä ja parilla käsiapuisella pysäytyksellä Chila tekikin mainiot stopit. 2-3 kertaa käsiapua on maksimi nopealla ja älykkäällä koiralla, sitten tehtiin pelkällä sanalla ja toimi. Ei siis mitään suuren suurta tehty.

Kotitreeninä Chila on viime ajat treenannut etenkin s-m kaukoja kosketusalustan kera. Kierrokset tuppaavat nousta liikaa, mutta nyt Chila on hieman alkanut saada ajatuksen päästä kiinni, että keskittyminen olisi suotavaa tässä hommassa. Jos mielentila on hyvä, se tekee loistavan hissi-maahanmenon ilman, että minun täytyy olla kiinni koirassa, eli edistystä vihdoin havaittavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti