lauantai 17. marraskuuta 2012

Hakee hakee

Torstaina alkoi Vau:lla voi/evl-tokokurssi (kouluttajana Minna Toropainen), jossa käymme nyt muutaman viikon. Ensimmäiellä kerralla otimme sarjan lyhyitä paikallaoloja, joko istuen tai maaten. Chila toimi hienosti, oli pirteä ja keskittynyt. Sitten jokainen teki yhtä liikettä vuoron perään kouluttajan kanssa. Valitsin metallinoudon, jota ei ole tehty pitkään aikaan. Chila nouti hyvin, tosin palautti ravilla ja empi puoli sekunttia ennen kapulaan tarttumista. Muutama kerta otettiin ja nouto parani koko ajan. En ottanut luovutukseen asti, palkkasin pehmeällä nahkapatukalla. Toimi hyvin, vaikkei vinkunutkaan. Tämä kerta meni puoliksi katsellessa muita, ensi kerralla teen jotain fiksua Chilan kanssa häiriössä muiden vuorojen aikana. Kiva päästä outojen koirien ja ihmisten keskelle halliin treenailemaan.

Perjantaina teimme heti aamulla hakua Sipurassa. Chilalle valmiina piilossa vas. etukulma. En antanut sen moikata ketään ennen lähettämistä ja teki ensin pienen ympyrän yrittäen palata keskilinjalle tervehtimään Tanjaa. Huusin "hei" ja koira lähti muina miehinä etsimään maalimiestä. Teki piilon edessä siksakkia vähän aikaa, haju oli mutta ei heti paikallistanut. Toinen maalimies oli kumollaan olevassa roskiksessa, kansi vähän raollaan. Chila seisoskeli hetken ihmetellen roskiksen takana, mutta kiersi sitten roskista ja säpsähti nähdessään maalimiehen ja oven auetessa. Alkoi kuitenkin heti innolla popsimaan lihapullia. Kolmas oli jyrkänteen alla. Yhtään ei tuullut ja Chila veti aikansa siksakkia työskennellen vähän taaksepäin, kunnes löysi. Neljäs laitettiin 40 metriin ääniavulla, jotta saatiin lopetukseksi hyvä suora pisto.

Päivällä käytiin maastolenkillä Väinö-hepan kanssa ja aurinkoisen kelin kunniaksi painelimme kiitolaukkaa pitkin metsää. Väinö intoutui menemään täysiä ja pukittamaan vähän matkalla, Chila painoi korvat niskaan ja leikki greyhoundia laukaten Väinön kaulan kohdalla. Eipä tehnyt tiukkaa, vaikka mentiin melkoisen lujaa pitkiä pätkiä. Meillä kaikilla kolmella oli kamalan kivaa.

Iltapäivällä piti tehdä tokoa, mutta en raaskinut, kun Chila oli juossut niin kovasti koko päivän, eikä ollut päässyt välissäkään kunnolla lepäämään. Sen sijaan aloitimme ilmaisutreenit kentällä. Niina oli kyykyssä maalimiehenä ja Chila nouti irtorullaa vierestä. Aluksi palkkasin sitä rullan tuonnista ja se toi tosi hyvin! Sitten palkat Niinalle ja ensimmäinen yritys meni tosi sujuvasti, tosi Chila hetken nyki paikallaan, kun lähetin näytölle, ihmetellen tuntematonta käskyä "näytä". Kun se keksi, että nakit ovat Niinalla, se lähti ukolle, mutta nosteli rullaa Niinan syliin ja asettui makaamaan Niinan eteen välittämättä minun huuteluistani. Kun tällä keinoin ei saanut palkkaa, se alkoi pikkuhiljaa tuoda rullaa ja lopuksi lähti jo näytöllekin sujuvammin. Olin tyytyväinen, kyllä sille vielä ilmaisu saadaan. Chilalla oli kamalan kivaa, eikä se ollut edes väsynyt illalla.

Tallinpihalta lähdössä, joku on hieman innoissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti