keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Nuorten rinki kutsuu

Saimme kivoja uutisia, eli Chila pääsi Salpausselän kennelpiirin nuorten koirien tokorenkaaseen! Kokeen perusteella saimme jo hieman palautetta, että koira oli  (turhankin) energinen ja rauhaton (liikkeet hyvällä mallilla) ja ohjaajalla tahattomia olkapääapuja jne, joten hyvä että pääsemme koulutukseen jo ennen joulua. Ryhmä vaikuttaa kivalta, puolet porukasta tunnenkin jo valmiiksi.

Chilan tokointoa kesältä. Kuva: Hansu Laitala
Chila on treenaillut tokoa itsekseen ja kavereiden kera muutamaan kertaan. Olemme myös tehneet yhteislenkkejä, mm. Tiinan ja lappalaisten kanssa tutustuimme (=harhailimme) Hollolan kauniisiin maastoihin. En ole nyt jaksanut kaikkea tekemäämme kirjata. Luoksetulon stopit sujuvat kivasti, vielä lisää vauhtia pitää tehdä maasta luoksetuloon lyhyellä matkalla. Tänään yritin kierrättää ja siitä stopata, mutta kiertämisestä ei enää tullut mitään, kun Chila vain meni stoppauskohtaan seisoskelemaan tai haahuili avustajan luo palloa pyytämään. Teimme siis ihan luoksetulona, itse palkkasin heittämällä pallon. Hyppyä teimme myös, kokeilin ensimmäistä kertaa pyytää sen istumasta sivu käskyllä perusasentoon. Se oli ihan ymmyrkäisenä, eihän se koskaan tule sivulle, vaan eteen vastaavissa liikkeissä. Eteen tulikin hyvin, täytyypä selvittää mitä säännöt nykyään sanovat tuosta, saako se avossa tulla eteen. Seuruuta se on tehnyt pätkissä välillä ja tänään tehtiin pitkä seuruu juoksuineen ja hidasteluineen kissanruuan odottaessa autolla. Meni tosi hienosti (eikä hätäillyt kuten katselmuksessa), mutta otti häiriötä Valton tullessa lähelle, selvästi Chilan piti tarkistaa, ettei Valto ole menossa sen ruuille.

Tiistain aksassa oli mukava rata, mutta itse olin jotenkin koomassa. Kun heräsin ja aloin saada vauhtia omaan toimintaan, alkoi koirakin innostua. Se on just samalla fiiliksellä kuin minäkin, joten oma fiilis on saatava kuntoon ennen radalle menoa. Eli jos olen toistekin yhtä koomassa, pitää leikittää koiraa ja hihkua ja pomppia vähän itsekin ennen omaa treenivuoroa, etten mene sinne opettamaan koiralle laamailua. Chila teki kyllä hienosti ja sai kehuja etenkin kepeistä ja layeröinnistä (joka oli helpompi kuin lauantaina, joten sujui heti). A: alkukontaktia pohdimme taas, kun Chila oikein ponnistaa päästäkseen yhdellä loikalla A:n huipulle. Minun on opittava tekemään kroppajarru, vaikka olisin koiran takana kauempana tms, jotta sen rytmi menee rikki ennen A:ta, eikä pääse hyppäämään kontaktin yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti