sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mopo keulii

Torstaina Vau:n hallilla tokokurssilla tehtiin alkuun paikalla makuu ja -istuminen. Otin ohjattuna liikkeenä ruutua. Ensin kokeilin luhyehköltä matkalla ilman apuja ja Chila oli melko epävarma ruudun paikasta. Meni kyllä ruudun sisään, mutta hitaasti ja haahuili siellä vähän hukassa. Seuraavalla kävin näyttämässä paikan ja hyvin meni. Sitten otettiin kaukaa niin, että kävin näyttämässä paikan. Meni tosi hienosti. Lopun aikaa tein itsekseni juttuja, häiriötä oli paljon. Noutoa pureskelluilla vierailla kapuloilla, joita löysin hallista. Chila haisteli kapulaa ekalla kerralla hetken, sen jälkeen nouti hyvin, eikä halunnut tiputtaa kapulaa ollenkaan, vaikka vingutin lelua. Olin helpottunut, vieras kapula ei siis ole ongelma. Pistin koiran tauolle vähäksi aikaa ja sitten tehtiin seuruuta, sivuaskelia ja etenkin tiukkoja käännöksiä oikealle. Välillä se unohtaa ja tekee laajan kaarroksen, mutta enimmäkseen käännökset ovat jo hyviä. Täyskäännös oikealle on melkoisen hyvä, mutta suora kulma on hankalampi. Peruutus paranee koko ajan, mutta joudun vielä ottamaan tosi varovaisia askelia. Chilasta peruutus ja sivuaskeleet ovat ihan huippuja. Sitten liikkeestä maahan ja naksuttelua siitä, että Chila katsoo eteenpäin, vaikka kierrän takaa. Se on Chilalle tosi vaikeaa, mutta sai jo ideasta kiinni. Lopuksi hyppyä. Olisi pitänyt olla tähän selvästi joku huippupalkka, kun viimeisenä tehtiin. Täyttä laamailua koko hyppy. Lopulta innostui, kun viskoin vain palloa, enkä stopannut, vaikka itse tarjoilikin stoppia joka väliin. Päätin jatkaa niin kauan, että menee hyvin, ja lopulta teki innokkaasti. Alun jälkeen sai siis siilipallon vain, kun hyppäsi laukasta hypyn, ravista ja laamailuista kutsuin takaisin. Tästä lähtien täytyy muistaa, että pitää olla kissanruokapurkki hypystä ja siihen loppuu treenit. Hyppy ilmeisesti muuttuu laamailuksi, jos sitä tekee, kun Chila on hieman jo väsynyt. Jos sen tekee aluksi, intoa on vaikka muille jakaa. Pakko se on kuitenkin pystyä suorittamaan myös lopuksi. Jotta varmasti jäi hyvä fiilis, annoin juosta agiputkesta pari kertaa lopuksi ja sitten pois.

Seuruukuvat juhannukselta by Hansu.
Perjantaina tokoiltiin Niinan ja Helin kanssa Mustanmäen kentällä. Chila teki noutoa vieraalla metallikapulalla. Oli hieman hämmästyneen näköinen, mutta nouti mielellään. Tehtiin myös vähän kaukoja, ruutua ja luoksetuloa. Hieman vaikeuksia oli tänään saada kunnon vauhti luoksetuloon ja ruutukin oli hivenen vaisu. En tiedä ottiko häiriötä samaan aikaan treenaavasta Maisa-bortsusta, joka ärisi Chilalle pariin otteeseen ennen treenejä. Voi olla että hormonitkin sekoittavat, Chila tekee juoksua. Loppuun seuruun käännöksiä ja sivuaskelia, se on nykyään niin kivaa. Peruutus sujui jo tosi hyvin, eikä ollut sellaista poukkoilua enää. Loppulenkki vielä mittelipoikien kanssa.

Lauantaina Pirttiharjun kentällä tokotreenit Tiinan ja Sirkun kanssa. Jätin Chilalle purkin autolle ja tarkoitus oli tehdä kisanomaisena pitkä seuruu, luoksetulo, nouto ja hyppy. Chila veti aivan hirveät kierrokset purkista. Se seurasi pompahdelleen ja levottomasti, vingahti parissa käännöksessä ja tärisi perusasennoissa. Kun jätin sen paikoilleen luoksetulossa, vinkui kunnolla ja tuli miljoonaa takaa kiertäen sivulle. Huh. Sivullehan se siis tulee vasemmalta ja muutenkin luoksetulossa eteen... Uusintayritys ei tuottanut muutosta, joten otin muutaman luoksetulon lyhyeltä matkalta ja autoin hieman eteen. Katselimme tärisevää, täysin ylikierroksilla käyvää koiraa ja totesimme, että ei voi jatkaa, sen paineita on purettava. Teimme siis ruutua pallon kera ja Chila teki iloisesti, juoksi paljon, eikä karannut pallon kera autolle, vaikka mieli teki. Sen jälkeen oli ilme huomattavasti parempi ja teimme noudon ja hypyn. Hyppy meni valtavalla leiskautuksella ja kun lähdin koiran luo, se liikkui. Otin uudestaan ja meni tosi hienosti, siitä purkille. Nyt on viritetty koira kiehumispisteeseen ja siitäpä sitten täytyykin laskea hieman alas... Purkin jätön jälkeen siis kokeilemme jatkossa riehumista ja juoksemista jonkin aikaa, ennen töihin ryhtymistä. Voisi myös kokeilla miten vaikuttaa purkin laittaminen taskuuni.

Muiden treenattua Chila teki vielä hakuilmaisuharjoituksen. Intoa oli kamalasti, mutta ei mitään hajua siitä, mitä rullalla pitäisi tehdä, heitteli sitä, tunki sitä Tiinan syliin, toi välillä hyvin jne. Teimme lopuksi vain muutaman tuonnin lyhyeltä matkalta niin, että Tiina piti rullaa vähän koholla, annoin käskyn "ukko" ja sitten odotettiin, että Chila itse miettii. Tämä toimikin ja kun toi rullan, siitä palkka. Tätä ei voi tehdä montaa kertaa valeilmaisun pelossa, mutta jotenkin homma on saatava käyntiin.

Treenien jälkeen teimme lenkin metsään, missä Chila veti kurarallia Meten ja Trivin (uusi tuttavuus, vesikoirapoika) kanssa ihan pöljänä. Kyllä oli kivaa ja onnellinen kuramaakari pitikin viedä takaoven ja pesuhuoneen kautta vanhemmilleni kylään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti