sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Pääsykokeissa

Perjantaina tokoiltiin Löytyllä, Chila teki aikas hyvää pitkää seuruuta namipalkalla. Oikealle käännökset olivat selvästi kohentuneet. Noutoa myös tehtiin (vauhdilla, luovutuksella, sekä pelkkää pitoa edessä) ja joku jääväkin. No problems.

Lauantaina mentiin Asikkalaan vapaavuorolle treenaamaan agia aussieporukalla, Maija teki meille hyppäriradan. Rata olikin aika hauska, siinä oli irtoamista ja layeröintiä ja pari muutakin kiemuraa. Otin ensin radan muutamassa pätkässä ja sitten yritimme tehdä sen kokonaan läpi. Mokasin parissa kohtaa, mutta Chila teki tosi hienosti. Jostain syystä biitsihiekalla juokseminen tuntui todella raskaalta tällä kertaa, vaikka ainahan se on vähän kuin suossa aksaisi. Meinasin siis läkähtyä, mutta jotenkin selvittiin, alla siitä video. Koiruushan on koko ajan parempi ja parempi, en tiennyt että se jo irtoaakin noin hyvin. Kiinnittäkään huomiota etenkin renkaaseen, kun itse juoksen eri puolelta putkea!

Kannettuamme esteet varastoon päästimme koko lauman (6kpl) remuamaan maneesiin. Chila painoi kuin viehe edellä ja oli kovin onnellinen. Etenkin se ihastui Ketkuun (Särkivaaran Uskoo Ken Tahtoo). Kun valtavan iso sakemannipentu Faro yritti roikkua Chilan niskanahassa, Chila irvisti sille ja ajoi sitä pois, eikä hämmentynyt tilanteesta yhtään, jatkoi vain leikkiä.


Tänään olimme Salpausselän kennelpiirin nuorten koirien tokorenkaan katselmuksessa. Chila oli vähän hätäinen, kun koko homma tehtiin kisanomaisesti ja kissanruoka odotti autolla. Kuitenkin se oli iloinen ja teki esim. supernopeat sivulletulot ja muutenkin hyvin, seuruun pientä hätäilyä lukuunottamatta, joten ei ainakaan nyt ole siitä kiinni. En halunnut tehdä noutoa palkatta, joten tein vain pitämisen ja vapaavalintaisena tehtiin liikkeestä maahanmeno.

Näyttökokeen suoritukset
- ALO paikallaanolo, kerroin 2
- Seuraaminen taluttimetta (vähän pidempi kuin ALO + suora hidas ja juoksu), kerroin 3
- Suora luoksetulo, kerroin 3
- Noutaminen tai noutokapulan pitäminen (kapula annetaan perusasennossa olevalle koiralle, joka pitää sitä suussaan n. 5 sekuntia ja irrottaa ohjaajan käskystä), kerroin 1
- Vapaavalintainen liike, kerroin 1
- Yleisvaikutelma, kerroin 3
- Nuorten koirien kohdalla voidaan katsoa myös palkkautumista, yhteistyötä, leikkiä jne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti