maanantai 14. toukokuuta 2012

Tokon valmennusrenkaan koulutuspäivä nuorille koirille

12.5. lauantai, Kukonkoivu, Hollola,
kouluttajina Samuli Juntto, Katri Büchtmann ja Elina Niemi

Jokainen koira pääsi tekemään 3 x 15 min. kolmella eri rastilla. Tätä edelsi teoriaosuus; samalla kun yksi selitti liikkeen idean ja miten se opetetaan alusta, toinen näytti omalla koirallaan käytäntöä. Erittäin havainnollista, mutta asiat tulivat niin nopealla tykityksellä, että en ehtinyt saada mitään muistiin. Ilma oli myös todella kylmä, sormetkin olivat kohmeessa. Onneksi Jonna otti videolle kaikki Chilan suoritukset ja saamamme ohjeet, voin opiskella asioita uudelleen katsomalla tallennetta. Superkiitos Jonnalle! Alla oleellisimmat ohjeet Chilan kannalta.

Nouto: Pitää keskittyä palkitsemaan nyt kantamisesta, Chila osaa nyt tarttua kapulaan. Saimmekin kantomatkaa pidentymään, kun nyt ongelmana on ollut, että se koko ajan lyhenee. Koira seisomaan kapulan taakse, pyydän tuomaan ja kävelen takaperin itse houkutellen koiraa itseäni kohti. Ei tarvitse tässä yhteydessä luovuttaa, vaan kun annan luvan, saa tiputtaa ja tulla leluun kiinni.

Kaukot: Pitää opettaa seisomaan supussa, tämä toteutetaan alkuun hyppäyttämällä namin mukana takajaloilla seisomisen kautta neljälle tassulle. Kun seisoo "pienempänä", on takaosa valmiiksi hallussa istumista varten.

Katri demonstroi, miten Chilan saa seisomaan takaset lähempänä etusia.

Seuraaminen: Opetellaan käännökset kuntoon. Osaa jo paikallaan käännökset, joten nyt 1-3 askelta, sitten käännös ja seis. Seuruu suoralla hyvää, nyt vain huomio käännöksiin.

Samuli opastaa seurauksen kanssa, Chila nuoleskelee huuliaan, koska tietää olevansa äärimmäisen pätevä.

Luoksetulo: Koiran jättämisharjoituksia, ettei vilkuilisi muualle kuin ohjaajaan. Palataan palkkaamaan välillä. Poistuessa roikotetaan lelua vas. kädestä, välillä kutsutaan koira sinkaisemaan leluun, välillä käännytään ympäri, pistetään lelu taskuun ja tehdään luoksetulo.

Ruutu: Chilan mielestä superhauskaa, nyt vain treenataan. Tämä oli toinen kerta kun kokeilimme ruutua. Tätä lähdettiin tekemään motivoinnin ja vietin kautta, en jaksa kirjoittaa koko ohjeistusta tähän.


Lelu odottaa ruudussa, sinne siis ja täysiä!

Ohjaaja kipittää ruutuun leikkimään. Elina ohjeistamassa.

"Voitte lopettaa sen pälättämisen, katsokaa nyt kun mä seison tässä takarajalla, tajusin jo!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti