keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Lomailua ja agiharkat

Chila vietti kivan viikon Hannan huomassa kolmen muun koiran ja kahden kissan kanssa. Hannalle iso kiitos hoidosta! Etenkin Hali-siskon kanssa oli tietysti ollut mahtavaa remuta. Alkuun se oli vähän stressannut esim. sitä, että jos koirien pyöriessä Chilan hihna kiristyi, kun Chilahan ei hihnassa vedä ja kamalaa jos joku niin luulisi. Hannan kehuilla se oli kyllä relannut viikon mittaan. Rapun ääniä oli kyllä tainnut vahtia aika paljon. Hain sen sunnuntaina ja vietimme vielä illan ystäväni luona Espoossa. Chila yritti siellä kovasti tehdä tuttavuutta kissojen kanssa, mutta niissä oli jotain tosi outoa, kun sähisivät vain tai juoksivat karkuun. Chila oli kovin kummissaan. Maanantaina Chila sitten nukkuikin koko päivän.

Ennen ja jälkeen treenien Chila pukeutuu Back on Track-takkiin, täytyyhän urheilijalla tekniset varusteet olla! Kehonlämpöä takaisin heijastava takki toimii myös hyvin tallilla, jos pitää odotella kylmässä boxissa.

Tiistaiaamuna Chilalla oli valtavasti virtaa ja se tarjosi kaikkea mahdollista. Hanna ei ollut ehtinyt sillä mitään aivotyötä teettää, joten hinku tekemiseen oli kova. Hyödynsin tilanteen ottamalla puukapulat esiin. Laitoin ne parin metrin päähän maahan ja käskin Chilan hakea. Sehän haki innoissaan ja valkkasi ensin kiloisen kapulan, toi sen minulle ja kehuin ja silitin, en ottanut kapulaa pois. Kun se itse tiputti hakeakseen ohjatun noudon kapulan, otin kiloisen ja annoin Chilan ryysiä ottamaan sen suuhunsa tiputtaen samalla toisen kapulan jne. Välillä taas laitoin kapulat maahan ja Chila haki. Se ei edelleenkään ota kapulaa suuhun niin nopeasti kuin pitäisi, vaan tökkää sitä aina ensin kuonolla tai pysähtyy sekunniksi kapulan ääreen. Täytyy siis alkaa urakalla naksutella kapulaan puremisesta. Nyt kuitenkin saimme mahtavat treenit ja vielä sisätiloissa (ulkona tuominen on helpompaa, mutta saisi tuoda sisälläkin). Tein myös kaukojen asennonvaihteluja ja se liikutteli jalkoja miten sattuu... tuleekohan niistä ikinä mitään. Isolla avustamisella toimi.

Tiistai-iltana oli agitreenit ja sama vire jatkui. Chila tarjosi sivulle tuloa ja vaikka mitä halliin mennessä. Takaakierrot menivät tosi hienosti (olen taas vähän oppinut ohjaamaankin) yhtä kohtaa lukuunottamatta. Chila oli lukinnut esteen suoraan hypättäväksi ja vaikka menin blokkaamaan esteen seisomalla sen edessä ja näytin vahvasti kiertoa, Chila hyppäsi väkisin kohti estettä ja onnistui päätymään mahalleen riman päälle. Onneksi mitään ei käynyt ja este kaatui. Otimme sitten sen kierron yksittäisenä ja laskin rimankin alas, eikä Chila ollut moksiskaan, homma jatkui iloisesti. Maxi-muuri meni upeasti ja siitä vauhdissa vaikeassa kulmassa kepeille. Sehän meni! Haki keppivälin itse ja lähti hienossa rytmissä pujottelemaan! Olin keppien oikealla puolella, se on helpompi Chilalle. Lopuksi otimme keppejä vasemmalta muutamaan kertaan, se oli selvästi vaikeampaa, minun pitää olla Chilan pään kohdalla, eikä vauhti saa kasvaa liikaa, muuten menee keskeltä joku väli ohi. Sekin sujui lopuksi hienosti ja into oli koiralla koko ajan kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti