torstai 12. huhtikuuta 2012

Agitreenit ja VAU:n vapaavuoro

Tiistaitreenit menivät kivasti ja Chila toimi hyvin, kuten yleensä. Tehtiin ainakin kiertoa ja jarrua ja joku minulle vaikea kuvio, missä koira jäi hetkeksi selän taakse. Mukana oli rengas ja okseri. No broblemos. Chila myös söi vähemmän hevosenkakkaa, kun olen nyt aktiivisesti palkinnut sitä namilla tallilla ja maneesilla aina kun pysyy lähellä ja ohittaa kikkareet syömättä. Teimme ensimmäistä kertaa maxi-hypyillä (tarkoitus ei ole vielä hyppyyttää jatkuvasti niillä) ja Chila pompahteli yli kuin ei olisi nostoa huomannutkaan. Keinu meni hienosti, Chila pysähtyi ensimmäistä kertaa itse odottamaan, että keinu keinahtaa, eikä juossut täysiä keinun toiseen päähän. Myös kepit olivat hyvät, teimme pelkkää vasenta puolta, koska oikea on ollut nyt huimasti parempi kuin vasen. Tarvitsee apua, mutta alkoi hakea itse rytmiä ja vauhtia. Minun pitää muistaa pitää itseni sen pään edessä, käsi ei heilu vaan osoittaa millä korkeudella Chilan pään kuuluu olla ja pitää sen tarpeeksi rauhallisessa tahdissa, kunnes osaa rytmityksen itse alusta asti. Oikealta se osaa jo.

Keskiviikkona tokoilimme VAU:n vapaavuorolla Ruusulantien hallilla, jossa Chila käynyt pari kertaa ja viimeksi ei ollut niin kivaa. Nyt oli kuitenkin rento koira ja meni kauhealla innolla sisään. Alkuun luoksepäästävyys kahden eri vieraan ihmisen toimesta tokokurssin rivin jatkona istuessa ja paikallaolo (n.2min). Molemmat menivät hienosti, vaikka viereinen koira häipyi kesken. Chila teki pari nopeaa vilkaisua sivuille. Sitten siirryimme hallin perimmäiseen osaan tekemään hommia itseksemme, kahden eri tokokurssin pyöriessä muissa osissa. Äänitaso oli siis melko korkea ja erilaiset käskyt kaikuivat vähän väliä.
Seuraaminen: Hyvä kontakti, hyvät käännökset. Muutaman metrin pätkiä. Perusasennossa välillä korjailee yli-innostuneena takamustaan taakseni, erityisesti huomiota nyt siis siihen, että oma hartialinjani pysyy suorana.
Paikallaolo maaten 8 min: Paino valui hieman oikealle, oli lopuksi hassusti kallellaan, muttei lonkallaan. Tuijotti minua hienosti, ei välittänyt vaikka lähistöllä tehtiin tokohyppyä ja takaa kuului käskyjä. Kaikki olivat vieraita koiria ja ihmisiä. Odotti rauhassa palkkaa maassa ja pomppasi reippaasti myös kaskystä istumaan sivulle (aiemmin ollut hyvin epävarma, saakohan tästä kuitenkaan nousta).
Tokohyppy: Vein namin esteen taakse ja kävelin esteen yli Chilan viereen. Kesti tämän hienosti. Käskyllä yli, käännös peppu ilmassa ja nokka maassa namissa ympäri ja aavistuksen epävarma jääminen seisomaan katse minua kohti. Tästä naks ja kehut ja meno esteen yli koiran luokse palkitsemaan lisää. Toistoja muutama ja koko ajan meni hienommin ja varmemmin ja seisomaan jääminen oli selkeä ja suora. Taitava mussukka!
Jäävät: Liikkeestä seis hyvä ja pienennän käsimerkkiä koko ajan, voi olla että sen voisi jo jättää poiskin, mutta haluan olla varma ettei etuaskelta tule. Liikkeestä istu paranee vauhdilla, istui tosi nopeasti ja käsimerkkiä pääsi tässäkin pienentämään. Liikkeestä maahan on vaikein tällä hetkellä, kun on hinkattu etujalkojen asentoa pelkässä maahanmenossa. Chila heittää aina toisen etusen pidemmälle eteen. On nyt tajunnut että etutassut pitäisi olla samassa, mutta siihen pitää keskittyä, joten maahanmeno on nyt hidas. Kyllä se siitä taas kohta nopeutuu, mutta autoin nyt namikädellä vauhdikasta maahanmenoa ja toimi ok. Lopuksi vielä luoksetulovauhdista maahan eteeni, lämähti todella vauhdilla maahan, joten tekniikka on kyllä hyvin hallussa. Chilalla oli kamalan kivaa ja se olisi jatkanut varmaan läpi yön, joten siihen oli hyvä lopettaa ja päästää se pellolle riekkumaan vinkupallon kanssa.

Tänään olisi ollut agiepikset, mutta harmikseni ristiselkäni on kipeä ja ärtyi tiistain ratsastuksesta ja agista niin pahaksi, etten uskalla juosta nyt yhtään, kävelykin on vaikeaa. Saisi parantua äkkiä, meillä on jo Chilan kanssa tylsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti