perjantai 23. maaliskuuta 2012

Tekemistä ja olemista


Maanantaina Chila pääsi pitkästä aikaa riekkumaan Giusan kanssa, viimeinen päivä kun uskaltauduin jäälle. Kyllä oli kakaroilla hauskaa, kun juoksivat, vaikka niillä onkin kovin erilaiset tempperamentit. Ne saivat myös uusia kavereita, kun eräältä naiselta karkasivat pyrtsiurokset todella kauas emännästä... Onneksi kaikki tulivat juttuun keskenään ja palautimme pyrtsit omistajalleen.

Tiistaitreeneissä oli teemana kepit. Chila menee muuten hyvin, mutta jää jollekin ekoista väleistä odottelemaan palkkaa, ei auta kuin vahvistaa nyt vaan kovasti sitä, että enää ei tipu väleissä palkkaa. Hienosti paineli kyllä kepeiltä putkeen tai hypylle. Sylkkäriä ja niistoa tehtiin myös, no broblemos. Lopuksi oli pussi ja lisäsin Chilalle sen perään yhden esteen, koska Chila on ollut siinä luulossa, että pussin jälkeen lentää aina pallo. Nyt jäi vähän ihmettelemään, mutta kun itse jatkoin vain vauhdilla hypylle, meni ihan sujuvasti.

Keskiviikkona Chila oli tallilla pitkään satulahuoneessa hengailemassa ja illalla mentiin VAU:n vapaavuorolle tokoilemaan. Chila oli kuluttanut satulahuoneen vahtimiseen energiaa paljon enemmän, kuin tajusin, joten yritin tehdä liikaa tokoa. Alkuun ryhmäpaikallaolo, Chila oli reunimmaisena. Vilkaisi pari kertaa sivuilleen, kun kaverit ääntelivät tai häipyivät paikaltaan, mutta pysyi hienosti. Sitten yksi luoksetulo, tuli täysiä loppuun asti eikä jäänyt odottelemaan liki-käskyä, oikein hyvä. Autan sitä huomaamattani olkapäällä sivulletulossa, siitä minulle noottia. Harjoittelimme hyppyä, jota emme juurikaan ole tehneet. Yritin ensin kosketusalustan kanssa, mutta jätin alustan pois, kun Chila vain tarjosi siihen peppu pystyssä ja etupää alhaalla 2on2offia... Hyvin sujui ilman. Tähän olisi ehdottomasti pitänyt lopettaa, mutta yritin vielä jatkaa ja Chila ei suostunut enää tekemään mitään. Ei edes leikkinyt. Otin pari sivulletuloa namin avustuksella ja sitten poistuimme, mutta jäi itselle paha mieli, kun sössin muuten hyvät treenit.

Torstaina Chilalla oli ensimmäistä kertaa hieronta. Katri Ilves katsoi sen liikkeet ensin vapaana asfaltilla ja sitten kävi läpi koko koiran. Chila sai kehuja käytöksestään ja lihaksistostaan. Ei mitään jumeja, vain hivenen tiukkuutta lapojen edessä. Katri sanoi, että lihakset tuntuvat siltä, että aineenvaihdunta on hyvä ja lihakset ovat nopeasti toimintavalmiit, palautuvat nopeasti ja kestävät siis todennäköisesti hyvin rasitusta. Chila antoi Katrille lopuksi pusut ja yritti tunkea itsensä namirasiaan. Chila oli unelias hieronnan jälkeen, mutta illalla oli jo täysi toimintatarmo päällä ja lelut saivat kyytiä.

Huomenna Chila menee Hannan hoitoon viikoksi, Inksu menee ensimmäistä kertaa vanhemmilleni hoitoon (odotan mielenkiinnolla mikä on tulos, tuleeko sille porttari vai halutaanko sitä toistekin hoitoon). Itse menen parantelemaan homeallergiaani tunturi-ilmalla, kun siihen tarjoutui yhtäkkinen mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti