sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tavoitteita

Päätinpä minäkin listata hieman tavoitteita. Viime vuonna en osannut niitä tarkemmin asettaa, ainoastaan että Chila olisi terve ja pääsisimme etenemään tokossa, agissa ja haussa.

Saavutuksia 2012
Luustokuvat priimaa, terveydessä ei mitään ongelmia muutenkaan. Kävi pari kertaa hierojalla, ei jumeja.
Näyttelyt: NUO H, eli pakollinen näyttelytulos plakkarissa!
Toko: Kaksi ALO1-tulosta hyvin pistein, sekä pääsy SSKP:n nuorten koirien valmennusrenkaaseen.
Agility: Möllikisoissa nollaratoja ja räpellyksiä, sekä kaksi virallista kisaa, joista 4 hylsyä ja 1 nolla+LUVA hyppäriltä.
PK: BH-koe läpi syksyllä. Laukauksia treenattu silloin tällöin. Jossain vaiheessa reagoi selkeästi, ehkä hieman agressiivisesti (ei pelästynyt, mutta lopetti tekemisen ja lähti kiskomaan ääntä kohti), viimeksi reaktiona minivilkaisu ja tekeminen jatkui koko ajan. Haussa ei olla päästy treenaamaan niin paljon kuin olisi haluttu, mutta treenimäärään nähden on edistytty ihan hyvin. Rullailmaisua aloitettu. Maastossa tekee välillä suoria pistoja, välillä siksakkia, mutta on kamalan innoissaan ja työskentelee hyvin. Pressun alla oleva maalimies tai hieman raollaan oleva umpipiilo ok. Esineruudussa toimii hyvin, alue ei vielä täysikokoinen.
Paimennus: Kävimme yhdellä viikonloppuleirillä. Chila on ehdollistunut voimakkaasti talleilla siihen, että muut eläimet ovat ystäviä eikä niitä paimenneta, joten oli aivan liian kiltti lampaille. En jatka sen paimennusuraa aktiivisesti, koska tärkeämpää on, että se ei paimenna hevosia. Minulle riittää, että se osoitti puolivuotiaana omaavansa potentiaalia lajiin. Kanojen paimennusta se kokeili kesällä ja siinä se oli tosi hyvä, joten ankoilla voisimme joskus tilaisuuden tullen kokeilla.

Tavoitteet vuodelle 2013
Terveyden ja treeni-innon säilyttäminen.
Toko: TK1 ja AVO1. Tavoitteena myös voittajan ja EVL:n liikkeiden hallinta. Mikäli ne saadaan kisakuntoon, eteneminen ylempiin luokkiin.
Agility: Ohjaajan kisapaniikin hallinta ja mahdollisesti eteneminen kakkosiin.
PK: Haussa enemmän treeniä ja rullailmaisu kuntoon. Jäljen aloitus, pudotetun- ja tarkkuusesineen etsinnän opetus.
(Ohjaajalla myös tavoitteena oppia lisää viestistä ja toimia mahdollisesti kisauran aloittavan koiran toisena viestipäänä.)

Tällä hetkellä Chila joululomailee. Alla hieman kuvasaldoa. Chila on tassuistaan niin kylmänarka, että ontuu, vaikertaa ja nuolee jatkuvasti tassujaan, jos pakkasta on reilusti yli 10 astetta (ulkoilu on siis tuolla tyylillä melko mahdotonta). Ei siis auta kuin pukea neiti tossuihin ja johan meno maittaa! Lenkeille se tarvitsee myös takin, ainakin jos ei ole muita koiria pitämässä sitä koko ajan tarpeeksi vauhdikkaana. Se on edelleen melko karvaton, vaikka nyt kasvattaakin pikkuhiljaa uutta karvaa ja varmaan aloittaa juoksunsa heti alkuvuodesta.

Chila joululahjansa kanssa. Se oli niin onnellinen, että tönötti paikoillaan varmaan minuutin luu suussa .
Sitten alkoi hyökkäys luun kimppuun, eikä muuta maailmaa ollut pariin tuntiin olemassakaan. (Kunnes takavarikoin luun, jotta Chila kykeni juomaan ja vetämään henkeä välillä.)
Tossut jalassa ja pallo suussa, elämä on ihanaa.
Ready... steady...
Lähtökiihdytys


Delfiini


2 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän hienoja tuloksia teittekin ihan ilman tavoitteitakin :) Joten mitähän te saattekaan aikaiseksi tavoitteiden kanssa?
    Kuvat ovat aivan mahtavia, mutta luukuvissa valtavan luun vuoksi Chila näyttää ihan pikkukoiralta.

    VastaaPoista
  2. Mahtavat kuvat! Hyvää uutta vuotta teille! :)

    VastaaPoista