maanantai 17. joulukuuta 2012

Ringin koulutuspäivä

Sunnuntaina oli ensimmäinen nuorten koirien tokoringin koulutus Vironmäen maneesissa. Kouluttajina olivat Oili Huotari ja Elina Niemi. Olin ehtinyt nukkua pari tuntia pikkujoulujen jälkeen ja kylmäkin oli, mutta koulutus oli todella antoisa, kyllä siinä piristyi. Teimme kahdessa erässä, 25min/koira x2 ja lounastauolla oli kyselytunti.

Oili
Nouto - Luovutuksessa epävarmuutta, muuten hyvä. Lelu (nännikumi) käsissä reisiä vasten ja kun Chila tulee liki, nostan lelua ylöspäin, jolloin autan Chilaa tulemaan lähelle ja katsomaan ylöspäin, sitten heti vapautus ja Chila saa tarttua leluun, itse otan samalla askelia taaksepäin. Paljon myös vauhtinoutoa.
Jäävät - Ok, istumisen kanssa nyt ollut hankaluuksia. Koska Chila sen kuitenkin osaa, ei käsiapua tai tuplakäskyjä, vaan uusi yritys, jos ei istu. Jos istuu heti käskystä, superpalkka. Zeta-harjoittelussa pitää muistaa kävellä eri pituisia matkoja myös tötsien ohi ja kääntyä eri suuntiin, sekä tehdä myös väleihin tyhjiä. Ei haittaa jos Chila odottaa kiertämistäni pää kääntyneenä oikealle, kunhan se ei liiku.
Seuruu - Käännökset oikealle tiiviimmiksi antamalla ennen käännöstä seuruukäsky, hidastus käännökseen ja pysähtyminen heti käännöksen jälkeen. Voi pysähtyessä myös sanoa "sivu". Myös täyskäännöksiä oikealle. Välillä palkka voi olla lelu oikeassa kädessä, johon saa sinkaista, mutta Chila ei ehkä tätä tarvitse. Täyskäännökset vasemmalle jäävät hieman vajaiksi, pitää muistaa välillä pyöriä useampi kierros paikoillaan, jotta Chila ei huijaa.
Merkki - (Ei tehty, koska Chila vasta aloittanut sen.) Pitää tehdä tosi hauskaksi, lelua merkin taakse, pitkältä matkalta juoksemista sinne. Tasapainoleikkiä, huippupalkkausta jne.

Elina
Kaukot - Näitä purettiin ja pohdittiinkin pitkään, niissä on aika paljon ongelmaa. I-m-i on ok, virittelysana vain on opetettava kunnolla, jotta ei jämähdä ja unohda kuunnella käskyjä. Seisomaan nousee hyvin istumasta ja maasta, mutta s-i ja s-m ovat melko surkealla tolalla. Etenkin istuminen, se täytyy aloittaa alusta ja siinä on vahvana nyt väärä tekniikka. Töitä tiedossa, mutta teki hyvää saada ohjeita ja toimintatapoja tuohonkin.Chila ei keskity, sen mielestä pääasia on tehdä supernopeasti jotain, jotta saisi namin, ei kai se nyt niin tarkkaa ole mitä tekee. Omat liikkeet pitää muuttaa rauhallisemmiksi. Myös palkkaukseen pientä muutosta, eli vapautus ja kävely yhdessä taaksepäin, siellä palkkaus. Takapalkkahan ei toimi, mutta näin saadaan ajatuksia taaemmas. Vaihtoehtoisesti voi lähettää vapautuksen jälkeen kiertämään vaikka kauempana takana olevaa tötsää, sillä välin itse menee kauko-paikan taakse palkkaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti