sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tokoiluja

Keskiviikkona omat treenit hallilla. Jatkettiin eilisiä juttuja, myös kapulan kanssa A:n yli juoksentelua. Lisäksi tehtiin ruutu (ei sekoittanut merkkiin), luoksetuloa (ihan huono, mutta jossainhan pitää ottaa takapakkia) ja opeteltiin kaukojen jättökäskyä, eli Chilan pitää oppia oikeasti, mitä tuleman pitää, kun sanon "kaukot". Muuten jumittaa, eikä reagoi. Pääosin teki älyttömän hyvin, intoa piisasi ja jopa taisteli kapulasta! Eli itseluottamus on jo niin suuri, että ei päästänyt irti kapulasta, vaikka aloin vetää hieman vastaan, koska en sanonut irti. Jes! Nyt pitäis alkaa miettiä, miten sen saa tuomaan kapulan myös, jos seison hiljaa, koska nyt on hilluttu aika paljon viime aikoina ja jos seison hiljaa, jää Chila seisomaan kapula suussa puolimatkaan. Näin se ongelmakohta pikkuhiljaa vaihtelee paikkaa, mutta edelleen olen vakuuttunut, että joku päivä se vielä noutaa kisoissa...


Torstaina oli Vau:n tokokurssin viimeinen kerta. Chila teki merkkiä, suuntia, noutoa ja seuruun käännöksiä. Se teki kivasti, mutta huomasin, että nyt on treenattu aika paljon, into voisi olla kovempikin. Kurssista sinänsä jäi melko valju olo, koska siellä ei oppinut yhtään mitään uutta. Kurssia ei jatkossa varmaankaan kannata nimittää voi/evl-kurssiksi, mikäli kouluttaja ei edes tiedä mitä evl:ssa kuuluu tehdä. Mielummin varaan hallin jatkossa omalla porukalla.

Perjantaina Chilalla oli vapaa (ei käyty edes pitkällä lenkillä), mikä oli sen mielestä ihan tyhmää. Lauantaina sitten treenattiin tokoa Korkeavireellä nuorten koirien porukalla. Melko kova häiriö, toinen teki yhtä aikaa osin ristiin.
Merkki -Tietää jo hienosti, välillä tökkii nenällä tötsää.
Suunnat -Vasemman paperilautasen löysi hyvin, oikea oli vaikea. Oikea oli ihan ruudun vieressä ja Chila kävikin ensin heilumassa ruudussa ja haistelemassa kaikkea muuta. Autoin vähän ja alkoi löytämään hyvin. Laura käski minun kehua sitä enemmän, kun se on suorittanut oikein, ja palkata vielä itsekin kunnolla se. Merkille pitää asettaa se, ei käskeä merkkiä, vaikka se jo merkin löytääkin, ettei keskittyminen leviä.
Seuruu -Purkki kentän reunalle. Paljon käännöksiä, hitaat ja juoksu myös. Chila teki hyvin, eikä takaosa levinnyt suorillakaan. Itse olen taas liikaa joutunut vahtimaan sitä, joten nyt pitää saada muut vahtimaan ja oma asento suoraksi. Perusasennot olivat huonoja, liian edessä, muualla ei näkynyt purkki-innostus.
-
Kaukot -Tuntuu tajunneen jättökäskyn, reagoi hyvin. Kun tehtiin liikkuroituna, alkoi liikkua hieman, eli pitää venyttää kestävyyttä palkattomuudesta.
Nouto -Voisi olla innokkaampi, mutta ei huono. Lauran neuvoilla sain Chilan vihdoin leikkimään tarttumisleikkiä. Heti sen tarttuessa kapulaan, jes (useimmiten piti myös antaa irttoituskäsky) ja leluun kiinni, leikkien viedä se kauemmas kapulasta, vauhdista tuo jne. Tätä pitää leikkiä isolaippaisella kapulalla, pikkukapulalla tarrasi välillä päähän kiinni.
Ruutu -Tarjosi kovasti etureunaa, kävin näyttämässä ja jätin välillä lelua ruutuun. Lelun ollessa ruudussa pitää kehua jo kun on ylittämässä etunauhaa, jolloin pääsee kertomaan koiralle sen olevan tekemässä oikein ja se saa lelun palkaksi.
-
Paikalla istuminen -Hienosti istui, mutta ilmeisesti inisi hieman alkuun
Paikalla makuu -Hyvä. Meni hieman epävarmaksi, kun viereistä koiraa käytiin komentamassa, mutta ei ottanut liikaa itseensä.

Heitä lumikökkö. Heitä jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti