keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tiistaitreenit

Aamulla olimme Korkeavireellä tokoilemassa Tanjan ja Päivin kanssa.
Merkki: Hienosti menee, Chilalla oli hauskaa ja pystyin jo lähettämään vähän kauempaa merkille. Ei tarjonnut enää merkin päällä seisomista, mutta välissä tuli kyllä kaikki kaukot. Se myös harjoittelee bordercolliekäytöstään, eli hieno bortsu-tuijotus pää matalana merkillä... (Hiljattain multa kysyttiin onko se Tendingiltä, varmaan niitä Sinnan pentuja. No ei ihan.)
Nouto (puu+metalli): Vauhtinoutoa ja luovutukseen tuloja sekaisin, tekee jo huomattavasti paremmat luovutukset Oilin ohjeilla. Kokeili alkuun leikkiä kapulalla hakiessa, en palkannut ja lähetin uudestaan, haki asiallisesti.
PK:n A-estenouto: Aloitimme tämän uutena juttuna agility-A:lla. Jotta vältymme hienoilta kontakteilta, Chila sai ensin harjoitella juoksentelua A-esteen yli kapulaa kantaen ilman käskyjä, paitsi "tuo" tarvittaessa. Tämä alkoi sujua hyvin. Tätä vielä ainakin seuraavalla kerralla, kunnes voitaisiin edetä siihen, että se noutaa esteen yli. Minun täytyy pohtia käsky erikseen, joka tarkoittaa "kiipeä ja nouda", mikä alkaa olla haastavaa kun sanoja on jo niin kamalasti käytössä... Onneksi Tanja oli pohtimassa miten tuo kannattaa tehdä, vältyin heti monelta virheeltä.
Ohjatun suunnat namialustoilla: Korrin ohjeilla, hyvin sujui. Tämä alku on helppoa, kun Chila hakee niin varmasti namille.
Seuruu: Käännöksiä käännöksiä... Ne paranevat koko ajan, mutta samalla täytyy olla tarkkana, ettei peppu lähde ulospäin suorilla pätkillä, nyt kun intoa riittää. Siihenkin auttaa, kun tekee pysähdyksiä ja käännöksiä, jolloin Chila huomaa, että välttyy ylimääräiseltä duunilta, kun pysyy oikeassa paikassa koko ajan.
Paikalla istuminen: Hieman liian korkeassa vireessä, mutta pysyi hyvin. Varmuuden vuoksi vain 1,5min.
Paikalla makuu: Hieno. Molemmissa paikallaoloissa olin piilossa ja tullessani Chilan ilme pysyi innokkaana, ei mitään sijaistoimintoja!

Piiskahäntä kepittää :)
Illalla olimme pitkästä aikaa vakkari-agilityssä. Meillä oli tänään oli teknisesti hankala hyppäri, mutta tein siitä oman version. Minua ilahdutti erityisesti kepit, sillä olin puolessa välissä keppejä kun kutsuin Chilaa, ja se haki tosi hienosti kepit itse. Teimme teknisesti (minulle) haastavan kohdan 4-8 muutamaan kertaan, Chilaa muistin padota ja palkata. Silti hiipui hieman, kun joutui toistamaan samaa. Sitten painelimmekin loppuun, toistaen loppusuoraa muutamaan otteeseen. Chila nimittäin pisti korvat niskaan littaan ja paineli esteistä 15 ja 16 ohi suoran päässä odottavalle lelulle, mikäli jäin siitä itse jälkeen. Teimme sitten niin, että Nina piti lelua ja Chila sai sen vain jos meni kaikki esteet. Kokeili silti vielä ohitusta (ei viitsinyt kasata itseään renkaan jälkeen), mutta kun nännikumia ei saanut, se alkoi hyppäämään kiltisti kaiken. Osaa sekin välillä olla velmu. 

Ratapiirros on ensikokeiluni Agility Bluesin ratapiirrosohjelmalla. En saanut sitä ihan mieleiseskseni, eikä demo antanut tehdä kuin ykkösnumeroon asti, kunnes jumittui. Jatkoin sitten Photarilla, lopputulos ei ole järin kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti