sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kisaura virallisesti korkattu!

Aamulla ajelin Chilan kanssa kohti Luopioista ja KuHa:n TOKO-koetta sääennusteen luvatessa vähän sadetta myöhemmin päivällä... Luopioinen oli ehkä eri kartalla, koska siellä satoi kaatamalla, välillä pahemmin ja välillä vaan lujaa ja kylmäkin oli. Chilan mielestä se oli melkoisen ällöttävää, mutta pitihän nälkäisen aussieparan yrittää jotain tehdä, jotta mamma suvaitsisi antaa sille aamupalan. Chila on ollut pahalla päällä usein viime aikoina, enkä pidä ollenkaan epätodennäköisenä, että se on valeraskaana. Se tuli koepaikalla autosta ulos muristen kaikille ja kaikelle, kunnes onneksi näki talvella agilityä meille valmentaneen Ennin ilmoittautumispisteessä. Siitä Chila riemastui kovasti ja päätti että muutkin katoksessa olijat ovat varmasti kivoja, myös tuomari.

Annoin Chilan kastua sateessa kunnolla ennen suoritustamme ja leikitin sitä pallolla, josta innostuikin melko hyvin. Kuitenkaan kehässä ei palloa ollut, joten miksipä siellä liiaksi antaisi sataa suoraan silmiin. Chila näytti surkealta lähes koko suorituksen, mutta muut koirat näyttivät vielä surkeammilta, karkasivat kehästä tai kieltäytyivät kokonaan tekemästä sateessa puoliakaan liikkeistä, joten ehkä pitää olla ihan tyytyväinen Chilan toimintakykyyn äkillisen syksyn yllätettyä. Se teki jokaisen pyydetyn asian, mutta pisteitä lähti seuraamisesta, joka oli Chilan huonointa ikinä. Se ei pitänyt kontaktia kuin ehkä viidesosan ajasta ja välillä jäi jopa puoli metriä jälkeen. Sain sen tulemaan edes siedettävästi rinnalla, kun ääntelin vähän vaivihkaa suupielestäni. Se on aina alussa huonompi ja parantaa loppua kohden, vaikka kuinka seuruutan ennen kehää. Niin se teki nytkin, mikä jätti tietysti tuomarille paremman mielikuvan, kuin ehkä oli todellisuuskaan. Onneksi muut liikkeet se suoritti todella hyvin, sain olla ylpeä uitetusta pikku rotasta. Uitettu ja umpijäässä olin lopuksi itsekin, hullua tämä harrastaminen.

Silmät kiinni -seuruuta.
ALO1-tulos, sijoitus 1. KP
Tuomari Tuire Marjamäki

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10 (Meni maahan hiiitaaaasti ja lumpsahti lonkalleen puolen minuutin päästä.)
Seuraaminen kytkettynä: 7,5 (Ei juurikaan ottanut kontaktia ja hihnakin kiristyi välillä. Tuomari totesi, että eihän tuota nyt riemulliseksi menoksi voinut kutsua...)
Seuraaminen taluttimetta: 8 (Ihan siedettävää siihen nähden, että edellisistä sadetreeneistä on pitkä aika. Tein täyskäännökset vasempaan, enkä oikeaan kuten teen yleensä tokossa, jotta pysyi paremmin mukana.)
Liikkeestä maahanmeno: 9 (Teki hienosti ja virheettä, itse mokasin ja sanoin "Chila-katso" seuraamiskäskynä, koska jouduin hokemaan sen nimeä joka välissä, että piristyi edes vähän.)
Luoksetulo: 10 (Oli loistava, tästä olin kaikkein tyytyväisin.)
Liikkeestä seisominen: 10
Vapaahyppy: 9,5 (Liikahti hivenen hyppyä kohti stop-käskyn jälkeen.)
Kokonaisvaikutus: 9,5 (Oli kiltti tuomari, ja vielä aussie-ihminen :))
Yhteensä 183,5p.

Palkinnot maistuivat meille molemmille (leipää ja possunkorvia).
P.S. Chilan Elsa-mummosta tuli tänään Fin AVA (agilityvalio)! Valtavasti onnea Pirjolle ja Elsalle!

3 kommenttia:

  1. Onnittelut!! Chila ja sää ootte melekoosen loistava pari :D

    VastaaPoista
  2. Onnea kovasti! Ei mitkään ihan helpoimmat olosuhteet ja silti noin hienosti!

    VastaaPoista