torstai 9. elokuuta 2012

Metsäreeniä

Keskiviikkona treenattiin metsässä Vesivehmaalla Maridan ja parin muun kanssa. Ensin teimme esineruudun. Vein ekan esineen n. 20 metrin päähän Maridan pidellessä vinkuvaa ja innosta puhkuvaa otusta. Chila haki sen nopeasti ja toi hienosti minulle. Odotin kyykyssä, että luovuttaa esineen ja tulikin nätisti eteeni. Seuraavan esineen vei Marida hieman kauemmaksi ja homma toimi taas hienosti. Esine tippui vain kerran, johtuen enemmänkin liiasta innosta. Kolmannen esineen vei taas Marida, eikä siinä ollut minun hajuani ollenkaan, kuten aiemmissa. Chila kävi tökkäämässä lelua, jatkoi etsimistä hetken ja kävi sitten nappaamassa lelun suuhunsa ja toi hienosti minulle. Aina kun toi, sai naksautuksen ja reilut namipalkat minulta. Olipa ihanaa kun viimein on edistystä tapahtunut!

Hakurata oli n. 50m syvä molemmille puolille ja 100m pitkä. Chila sai oudot maalimiehet, jotka olivat valmiiksi etukulmissa. Se paineli lujaa ja meinasi jopa olla vähän possu palkkansa kanssa, etenkin kun toinen maalimies makasi ihanasti maassa koko pituudelta. Pyynnöstä meni kuitenkin maahan. Maalimiehet olivat eteneviä ja löytyivät seuraavaksi takakulmista. Kolmoselta ja neloselta Chila syöteltiin pois. Oli myös käyttäytynyt täysin korrektisti ja odottanut maassa herkkuja. Pitihän sitä ekalla kierroksella kokeilla, mitä uusille tyypeille saa tehdä.

Tämä vinkuva pingu oli pitkään ainoa asia, jota Chila minulle toi. Onneksi siitä on päästy sentään pitkälle.
Torstaina (tänään) treenattiin ahkerasti Mäntyharjussa Tanjan, Aijan ja Heidin kanssa. Ensin haku. Maalimies 1 oli etukulmassa suht syvällä ja parin mutkan jälkeen Chila paineli sinne hienosti. Maalimies oli uusi, mutta Chila ei possuillut yhtään. Maalimies 2 oli alamäen jälkeen piilossa ja rinteessä kävi jotenkin oudosti tuuli, koska Chila jäi sahaamaan poikittain rinnettä ja lähetin sen pari kertaa uudestaan. Sama toistui, joten kolmannella lähetyksellä tuli taputusapu ja maalimies löytyi ongelmitta. Muilla koirilla oli samaa ongelmaa rinteessä, joten jotain outoa siellä oli. Maalimies 3 löytyi hienosti nenällä ja suoralla pistolla, siihen oli hyvä lopettaa. Chila olikin väsähtänyt, ei vissiin ollut saanut tarpeeksi nukkua kun yöunemme jäivät vähän lyhyiksi. Ilmeisesti se kuitenkin nukkui autossa, koska puhkui energiaa aina kun otin sen sieltä.

Seuraavaksi oli vuorossa esineruutukaistale, jossa oli kolme vierasta esinettä. Chila näki niiden viennin. Se toi minulle tosi hienosti ja kertaakaan tiputtamatta takakulmasta ja keskeltä esineet, joten lopetimme siihen. Ihan loistava suoritus! Odotin esineitä kyykyssä ja se luovutti nätisti. Sai molemmista lihapullarasiat.

Metsästä suuntasimme tottiskentälle, missä ensin otimme rivissä paikkamakuun. Olin auton takana piilossa ja Chilan pää hiukan pyöri, mutta muuten oli hyvin. Kun viereinen koira sai istumiskäskyn, pomppasi Chila ylös, joten sen korjasin. Sitten Chila teki pitkän paikallaolon minun ollessa selin ja Chilin treenatessa vieressä. Makasi erittäin hienosti.

Teimme BH-kokeen tottisosuutta ja onneksi oli apuja, kun en meinannut millään tajuta tehdä oikein. Oli vaikeaa esim. pysähtyä jäävissä itse, kun olen vain treenannut tokoa. Chila teki hyvin heti kun viritin sitä vähän enkä ollut kökköjäykkänä. Liikkeissä ei ole ongelmia, ei myöskään henkilöryhmässä.

Chilan mielestä oli ihan loistopäivä ja kun illalla menimme vielä tallille, se säntäili ympäriinsä, kävi pussailemassa kaikkia ja kertoi minulle moneen kertaan kuono naurussa, että nyt on pieni aussie saanut vihdoin tehdä tarpeeksi hommia päivän aikana.

1 kommentti: