sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikon touhuilut

Tiistai-agissa Chila ei ollut kiinnostunut lelusta, mutta työintoa sillä oli ja palkkaus hoitui mun möyhennysrapsutuksilla (yleensä se ei tykkää että kesken duunin kosketaan liikaa), kehuilla ja nameilla. Sillä on nyt selvästi loksahtanut kohdalleen, että mua ei tarvitse vilkuilla joka välissä, jos kuulee käskyn. Eli kun se oli putkessa ja huusin ajoissa hypyn, se jatkoi suoraan hypylle mun ollessa jäljessä, eikä kääntynyt mua kohti. Vau, kaikki tuntui toimivan, kun vaan ohjasin. Pitkästä aikaa oli A treeneissä. Chila on tällä välin tehnyt A:ta vain noutona, joten ekalla kertaa se tuli vahingossa kontaktin yli, huomasi itse heti virheensä ja ja palasi 2on-2offille. Ei siis suurempaa ongelmaa erottaa A-nouto ja agility. Loistotreenit, Ninalta tuli kehuja kovasti ja tekeminen tuntui aika helpolta.

Vinkupallo kelpaisi varmasti agissakin palkaksi, mutta hiekkapohja rajoittaa siellä kovasti lelujen käyttöä.
Olkkaritreeneissä edistytään hitaasti kaukoissa. Oikean mielentilan pitäminen on hankalaa, voi olla että kestää kaaaauan, että kykenee siihen mielentilaan kisoissa. Tämä koskee nyt voi/evl-kaukoja, joissa on seisominen mukana. Tunnarissa vallitsee miltei täysi epätoivo, seuraavana kokeiluvuorossa verkko kapuloiden päällä, kun vain saan sellaista jostain hommattua.
Poseeraus intensiivisen pallotuijotuksen kera. Chila kasvattaa nyt karvoja hurjaa vauhtia, sehän on ollut miltei kalju koko talven.
Torstaina käytiin tutustumassa rally-tokoon. Chila teki kaiken helposti, mutta ohjaaja oli vähän hukassa, kun ei saanut aina pysähtyä perusasentoon tai piti hihnan kanssa kierrättää koira takakautta seuraamaan ja itse kääntyä samalla vasempaan. Pujottelu osoittautui myös yllättävän vaikeaksi, ohjaajalle. Mutta hauskaa oli ja Chila ei tajunnut tekevänsä mitään hommia. Vapaaksi päästyään se meni nököttämään kaikkien tötsien taakse, että olisiko tässä merkki. Se piti kutsua erikseen mukaan maneesista pois, kun tönötti siellä yhden tötsän takana.

Perjantaina teimme Vau:n hallilla kisanomaisen tokotreenin. Alkuun kokeilin vähän Chilan virettä tekemällä pitkältä matkalta ruudun ilman mitään apuja. Sinne paineli, mutta paikka ruudun sisällä oli hieman hakusessa. Kävin näyttämässä paikan ja otin lyhyemmältä matkalta uudestaan. Hienosti meni ja Chila oli iloinen ja innokas. Kisanomaiseen otin alon, mutta seuruu oli enemmänkin evl ja lisänä avo-kaukot.

Paikkamakuu: Hienosti, vaikka häiriönä ovi aukesi, ihminen huuteli ja vieras koira kävi sisäpuolella haukahtamassa. (Samainen koira tuli halliin toista kautta paikkamakuun jälkeen, jolloin Chila haukahti sille, selvästi osoituksena, ettei sua tänne haluttu äskenkään, kun minä teen täällä töitä. Huomautin Chilalle ja sen jälkeen oli ok. Hienoa kuitenkin ettei se sanonut mitään paikkamakuun aikana, vaikka näköjään mieli teki.)

Jätin Chilalle purkin hallin reunalle. Tätä ei olla tehty viikkokausiin, joten kierrokset nousivat heti. Eine liikkuroi.
Seuruu: Paikka ja suoruus hyvät, samoin käännökset ja sivuaskeleet, nopeat ja hitaat. Peruutuksessa vähän pomppasi. Pari kertaa vingahti, joista komensin heti. Sen jälkeen pysyi hiljaa.
Liikkeestä maahan: Otti vähän painetta purkista ja lähti hiippaillen seuraamaan, mutta parin askeleen jälkeen otti hyvän kontaktin. Hyvin muuten.
Luoksetulo: Ravasi viimeiset askeleet, muuten hyvä.
Liikkeestä seis: Paine ruokapurkista alkoi kasvaa ja Chila jäi lähdössä jälkeen, seurasi sitten ok ja istui kun piti seistä. Otimme uudestaan ja hyvin sujui.
Kaukot: Hieman vaisusti nousi ylös, kun se purkki oli Chilan takana tässä kohtaa. Kykeni kuitenkin hyvin tekemään. Olin varmuuden vuoksi suht lähellä.
Hyppy: Hyppäsi innolla ja painui stoppikäskystä maahan. Otimme uudestaan ja pysähtyi hyvin, oli tosin täysin poikittain minuun nähden. Haittaakse? Pysyi hyvin kun menin rinnalle ja siitä lopulta purkille, voi sitä riemua.

Lauantaina oli vuorossa nuorten renkaan porukkatreenit Korkeavireellä. Chilalla oli kamalan kivaa, mikä aiheutti hieman keskittymisongelmia alkuun. Sen kanssa on ollut nyt kiva treenata, kun se ei ole ollut pahantuulinen.

Ruutu: Ruutu löytyi, mutta siellä pyörittiinkin sitten ihan miten sattuu. Useampaan kertaa näytin paikkaa, laitoin palloa välillä, Sirkku näytti paikkaa, mutta neidillä vaan oli onnellinen ilme ja se sompaili miten sattuu. Lopulta pari kertaa jaksoi keskittyä ja meni oikein, se siitä.
Ohjatun suunnat: Vasen helppo, oikea vaikea (kävi tarkistamassa keskilautasen). Toka ja kolmas kerta hyvin.
Tunnari: Kokeilimme ekaa kertaa alustan kanssa, johon oli liimattu 8 kapulaa sikin sokin. Ensin pari oman piilotusta, jotka menivät hyvin, sitten Sirkku laittoi oman laudalle liimattujen sekaan. Chila meni suu auki ja yritti ottaa paria liimattua. Sitten se katsoi minua ihmeissään, kunnes alkoi haistella! Toi oman ja siitä hillityt bileet. Toisella kertaa sama omakapula, Chila haisteli hyvin ja toi nopeasti oman. Kolmas kerta vaihdettiin uusi omakapula. Eipä löytänytkään Chila omaa hajuaan, ja haisteli ympäriinsä monen metrin alueella. Lopulta lähetin uudestaan kohti kapuloita ja tällä kertaa sai mun hajun ja toi oman. Loppuun vielä yksi uudella kapulalla, nyt oli melko hyvä. Tästä lähtien siis aina uusi omakapula, ettei etsi oman kuolansa hajua. Mutta tämä systeemi näyttäisi nyt toimivan, vaikka en alunperin ollutkaan innostunut laudasta.
Hyppynouto: Loistava, tarttui ja piti hyvin ja luovutti iloisesti eteen. A-nouto on vaikuttanut tähänkin todella positiivisesti.
Paikallaolot: Istumaan jäi jotenkin surkean näköisenä, jotan kävin palkkaamassa melko pian, sen jälkeen hyvä. Makuu hyvä.
Jäällä on sikasiistiä ja tyyli vapaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti