maanantai 18. helmikuuta 2013

Rallia

VAU järjesti rally-tokokisat Lahdessa lauantaina, joten sain päähäni ilmoittautua sinne. Kun Kirsi (joka hoiti järjestelyt) kuuli, etten oli koskaan edes nähnyt lajia livenä, hän kutsui meidät treenaamaan oman porukkansa kanssa ennen kisoja. Siksi kävimme Artjärvellä tekemässä rallya edellisellä viikolla. Se olikin hyvä, koska olisi ollut melko hankala tehdä suoritus koiran kera, jos olisi ainoastaan lukenut paperilta mitä pitää tehdä, etenkin kun alokasluokassa hihna on pakollinen, mutta sen pitää olla täysin löysänä. Tokoa tehneenä on erityisen vaikeaa olla pysähtymättä perusasentoon joka välissä.

Olin kisoissa töissä ilmopisteessä ja siinä ehti hyvin katsella suorituksia. Pääsin myös tarkistelemaan siruja ja mittaamaan koiria, koska sääntömuutosten takia kaikki tarkistettiin. Oli mukavaa nähdä valtavasti eri rotuja, myös sellaisia seurakoiria, joita ei muissa kisoissa näe, kuten chihuahuoita. Alo-luokassa oli yhteensä 40 ilmoittautujaa, mikä kertoo osaltaan siitä, että tällainen kevyempi harrastuslaji on tullut tarpeeseen. Ihmiset ja koirat olivat iloisia ja kaikki kannustivat toisiaan.

Renkomäen halli on lämmin, mutta betonipohjainen, pieni ja kaikuva. Juuri kun olin startissa Chilan kanssa, joku koira rähähti katsomossa ja ääni moninkertaistui hallin kaikuessa. Chila ei ole erityisen häiriöherkkä, mutta tällaisissa oloissa on aivan liian vähän treenattu ja se kyyristyi korvat luimussa ja oli hyvin hidas ensimmäisen puolikkaan radasta, vaikka sainkin kehua sitä. Juoksuosuudella se pikkuhiljaa heräsi ja oli oma itsensä lopun rataa. Olipa siis tokoa varten hyödyllinen treeni! Lisää vain kaikuvia hallitreenejä, kun vaan jonnekin pääsee. Chila on kuitenkin niin valtavan kiltti, että se noudatti pienestä lamaantumisestaan huolimatta kaikkia käskyjä ja keräsi siis helposti täydet 100 pistettä. Itse ajattelin mokaavani jotain, mutta ihme kyllä en minäkään mokannut. Olimme neljännellä sijalla, koska kaikki muut sadan pisteen koirakot olivat meitä nopeampia. Ensi kerralla tiedän sitten, että hanaa vaan. En aio lajia sen enempää harrastaa, mutta voin huvikseni opetttaa Chilalle esim. oikealla seuruuta (se on erittäin hyvä vastavenytys ainaiseen vasemmalla seuruuseen) ja käydä rally-kisoissa, jos niitä lähellä sattuu olemaan. Tässä on myös oiva laji, jos koira joskus loukkaantuu tai tai tarvitsee myöhemmin eläkelajia.

Ens kerralla vedetään sit tällä asenteella! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti