sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Antakaa mulle uros

...tätä mieltä olemme Chilan kanssa olleet viime ajat. Chila on ollut juoksuinen hormonihirviö, jota on kiinnostanut urokset ja hajut, eikä niinkään antamani käskyt. Uhmaa ja teiniangstia kerääntyi neidille siinä määrin, että pari päivää sitten piti järjestää pitkästä aikaa oikein kunnos draama-show kusemisineen kaikkineen, kun maahan-käsky ei yhtäkkiä ollut mitenkään mahdollinen toteuttaa. Tästä taas johtuu että olen valmis vaihtamaan nartun urokseen, tosin kun kun pahimmat hormonipäivät hellittävät, alan taas muistaa narttujenkin hyvät puolet. Onneksi juoksu on nyt ohi ja Chilakin alkaa olla päivä päivältä iloisempi.

Emme ole nyt niin vakavasti treenanneet, mutta tokoiltu on jonkin verran, sekä lenkkeilty heppojen ja koirakavereiden kera. Mökilläkin olemme käväisseet. Tokossa on nyt ykkösteemana nouto, ja se on jopa edistynyt. Vauhtinouto toimii hyvin ja Chila irroittaa kapulasta vasta käskystäni, välillä ei silloinkaan, mutta Cuzin vinkaisu aiheuttaa kyllä heti kapulan tiputtamisen ja leluun kiinni käymisen. Kapulan tuomista eteen olemme myös harjoitelleet, ja Chila tuo sen jo kohtuullisesti, välillä katsoo minua, että onko ihan pakko. Se istuu kapula suussa eteeni, mutta mielellään vasemman jalkani luo vinoon. Metallinkin se tuo, mutta ällöää sitä kovasti, joten siihen laitan nyt jotain teippiä ja jätän vain vähän metallia väleihin.

Lauantaina oli Katja Tammisen toko-koulutus VAU:n hallilla. Saimme ohjeita Chilan seuraamiskäännösten nopeuttamiseen ja tiivistämiseen, noutoon (itse asiassa oli hyvin mielenkiintoista saada kokonaan erilainen, vaihtoehtoinen tapa opettaa nouto alusta asti) ja kaukoihin. Kaukoissa oleellisin asia oli, että käskyt pitää vaihtaa. Minä-idiootti olen antanut saman käskyn maahanmenolle, jolloin esim. liikkeestä läsähtää nopeasti maahan, ja kauko-maahanmenolle, jossa koiran pitää kaatua suorin jaloin taaksepäin maahan. Lisäksi sama käsky on istumaanmenoille, jotka se myös tekee täysin eri tekniikalla eri tilanteissa. Siis: MAA=mene maahan nopeasti, DOWN=hissinä maahan, ISTU=hilaa etujalat takajalkojen luo, SIT=istu alas nopeasti.

Oli hyödyllistä katsoa muiden treenejä myös, koko ajan sai uusia ideoita, kuten loistavan tavan opettaa tunnari. Lisäksi saimme pienen näytöksen koiratanssia ja infoa myös siitä lajista.

Tänään treenasin Löytyllä pk-hyppyä ja nostin hypyn n. 75-senttiseksi. Olisi mennyt korkeampikin, mutta Löytyn hyppy on niin palasina, että enempää en saanut korotettua. Heitin sitten kapulan hypyn yli ja sehän tuli innolla hypyn yli takaisinkin! Chila rakastaa hypätä, joten hyppy on hyvää motivointia noutoon. Treenasimme myös pk A-estettä, hienosti meni. Lisäksi vähän eteenmenoja ja luoksetuloja, eli vauhtitreenit olivat päivän sana. Chila ei nosta kierroksia liikaa, sille on vain hyväksi pitää välillä vire korkealla ja tehdä hauskoja juttuja.

Kuvituksena juhannusleirikuvia, kuvaaja Tami Tarkiainen.

Chila jahtaamassa tätiään Hikkaa ympäri hiekkamonttua uinnin jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Jes, ota uros, niin saat ihan joka päivä kusemista ja hormonimyrskyä! Nartuilla tuo ei onneksi ole ihan jokapäiväistä. :)

    VastaaPoista
  2. Niinhän se on... Toisaalta urokset ovat yleensä suoraviivaisempia myös ajattelussaan, mulla on edelleen opettelemista noissa nartun ajatuskiemuroissa. :) No, nyt alkaa hormonit laantua ja ainahan voi toivoa, että tämä oli nyt se 2-vuotis uhmaikä, joka olisi nyt sit hoidettu. ;)

    VastaaPoista