perjantai 8. kesäkuuta 2012

Tokotreeniä

...ja vähän aksaakin, kun tiistaina oltiin treeneissä. Rata oli osittain peilikuva viimeviikkoisesta, alkuun pitkä suora, jonka viimeinen este oli takaakierto, siitä pyöritys tai valssi ja kepeille. Suoriuduimme ihan kohtuullisesti, kepit menivät hienosti (tosin itse sössin yhden välin ja älähdin pettyneenä, mistä sain kamalan saarnan, koska Chila hidastuu hirveästi jos luulee tuottaneensa minulle pettymyksen), keinu meni vielä hienommin, pussissa ei mitään ongelmia. Lopussa oli välistävetoja, joita olen kammonnut, mutta vihdoin tajusin ne! Teimme ne mennen tullen ihan mallikkaasti! Takaaleikkaus renkaalle meni loistavasti, Chilan kanssa se on helppoa. Jäi oikein hyvä fiilis.

Kotona on tehty pieniä tokotreenejä, yleensäkin teemme joka päivä vähintään jonkin minitreenin. Esim. kaukoja treenaamme tällä hetkellä niin, että kun olen jättämässä Chilan yksin, se tekee ensin jonkin tehtävän, saa siitä luutikun ja jää sitten tyytyväisenä. Se himoitsee luutikkuaan suuresti, joten tekee kaikkensa toteuttaakseen tehtävän, minun pitää vain toimia hyvin rauhallisesti ettei pompi eteenpäin kaukoissa. Vaihdan aina välillä treenattavaa asiaa tuohon tilanteeseen, se on näköjään hyvin tehokas motivointitilanne.

Näin kesällä treenailen myös usein jotain pientä vanhempieni puutarhassa. Pitäisi askarrella sinne tokohyppy. Keskiviikkona hain vähän korkeampaa virettä seuraamiseen, tehtiin lyhyehköjä pätkiä pallopalkalla. Otin myös jääviä, jotka teki tosi hienosti, mutta alkoi sitten heti ennakoimaan niitä seuruussa. Tein paljon käännöksiä, ne paranevat koko ajan. Hankin myös polkupyörän vanhan rämäni tilalle ja otimme vuoden ensimmäisen pyörälenkin, Chila jolkotti vieressä muistaen heti miten homma toimii.

Torstaina tehtiin kisanomaiset treenit Jonnan ja muutaman muun kanssa Launeen jäähallin parkkiksella, joka oli Chilalle uusi paikka ja pohja oli kovaa pientä soraa. Kehänauhat lepatti ja vierestä meni pyöräilijöitä ja autotie. Chila ei niistä välittänyt ollenkaan. Tein ensin ruutuharjoituksen, aloitettiin ihan ruudun vierestä lelulle lähetyksellä ja sit kauempaa niin että Jonna heilutti lelua ja laittoi sen ruutuun. Chila pääsi juoksemaan ja riekkumaan mun kanssa ruudussa, joten se oli hyvässä vireessä, kun tehtiin ALO. Eine liikkuroi. Chila teki hyvin, paitsi luoksetulossa hädintuskin kävi edessä ja pomppasi jo sivulle. Korjasin eteen ja palkkasin siihen. Hypyssä tekee nyt niin, että tulee ihan kiinni esteeseen seisomaan, eli ei pysähdy tasan käskystä. Täytyy ottaa nyt treenejä niin, että taakse lentää pallo kun pysähtyy, täytyy myös treenata avoimen hyppyä, että tulee vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti