tiistai 6. joulukuuta 2011

Christa Enqvistin koulutuksessa


Pääsin yllättäen peruutuspaikalle HOT:in toko-päivään, vetäjänä Christa Enqvist. Itsenäisyyspäivän aamuna siis putsasin autoa ensilumesta ja Chila hepuloi ympäri pihaa, kunnes pakkasin sen autoon ja ajoin Korkeavireelle.


Sain paljon hyvää oppia katselemalla muita ja Chilan kanssa teimme oman osamme kahdessa pätkässä. Ensin otimme sivulletuloa ja seuruuta. Chila tuli sivulle mistä kulmasta tahansa reippaasti oikeaan paikkaan, ilmeisesti eilinen oma treenimme oli hyvin mielessä. Se sai kehuja myös seuraamisen paikasta ja intensiteetistä, mutta ne lentävät etujalat... Sain ohjeeksi jättää namin kädestä pois, palkitsen vain sivulletulosta. Liikkeelle lähtiessä pidän käden lonkan kohdalla kuin siinä olisi nami, sitten häivytän käden sivulle roikkumaan ja kannustan suullisesti Chilan jatkamaan kontaktissa. Toimi hyvin, jalat lensivät paljon vähemmän. Muutaman askeleen jälkeen naksu ja palkka taskusta. Chila hieman ihmetteli uutta toimintamallia, mutta alkoi jo tajuta jujun ja oppii tämän varmasti nopeasti.


Pieni pätkä seuraamisharjoituksen lopusta:

 


Toisella jaksolla otimme noutoa. Olen ollut melko epävarma sen kanssa ja pelännyt pilaavani koko noudon, koska alku oli todella hankalaa. Nyt kuitenkin Chilan omistushalua hyödyntämällä olemme päässeet jo hyvään alkuun ja sain jatko-ohjeita Christalta. Paljon vauhtinoutoa niin että palkka tulee aina eri etäisyydeltä. Palkkana on jalallinen vinkupallo, kova vingutus on ainoa millä Chila tiputtaa kapulan. Viritän vielä narun vinkuleluun, ettei sitä tarvitse aina heittää. Chila epäröi kapulan nostoa, joten paljon myös harjoituksia, joissa Chila saa palkan heti kapulan nostettuaan, eli lyhyt kapulan heitto, sitten saa tarrata vinkuun, sitten taas nostaa kapulan jne, jolloin sille tulee vauhtia koko hommaan. Riskinä on, että koira saa kapulan jaloilleen, joten harkitusti painavamman kapulan kanssa, mutta oppivat kuulemma hyppäämään suustaan tippuvan kapulan yli. Täytyy ottaa käyttöön myös metalli, sitä en ole juurikaan ottanut.


Kaikkien koirakoiden saatua treenivuoronsa otimme lopuksi paikkamakuun rivissä ja Chila toimi valtavan hienosti, tapitti minua makuulta koko ajan. Olin n. 7:n metrin päässä siitä. Totesin vain, että Chila alkaa tarjoamaan kaikkea, kun liikkuri huutaa "käsky", joten pakko löytää joku liikkuriksi treeneissä jatkossa. Miltei heti perään otimme paikallaolon istuen, mikä meni myös hyvin. Sitä en ole juurikaan harjoitellut, mutta jouduin käydä vain kerran nostamassa Chilan takaisin istumaan.


Viimeiseksi otin vielä itsenäisesti tokohyppyä ja Chila osasi hienosti toteuttaa seis-käskyn myös tässä. Tein monta toistoa esteen lähellä, eikä kertaakaan yrittänyt hypätä luvatta takaisin esteen yli. Alkuun nami odotti maassa esteen toisella puolella, sitten heitin sen Chilan pysähdyttyä.


Loistotreenit kaiken kaikkiaan! Kotimatkalla pysähdyin Vesijärven rantaan katsomaan ilotulitusta Chilan kanssa. Pauke ja räiske oli valtava ja se kaikui järvestä ja Salpausselästä, mutta Chila vain heilutti häntää ja bongaili naapureita ihmisjoukosta...


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti