sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Paimennusta Somerolla ja agiin tutustumista


Viime viikonloppuna olimme Somerolla Woollandiassa opettelemassa paimennuksen alkeita. Chila oli aivan mahtava, tykkäsi hommasta ja syttyi hyvin paimentamaan. Alkuun se oli niin innoissaan, että paimensi pompahtelemalla, mutta lähti melko pian tekemään nättiä kaarrosta lampaiden takana. Lauantaina olimme isossa pyöröaitauksessa, jossa oli neljä lammasta. Itse sähelsin mitä sattuu, mutta Chila teki parhaansa ohjaajasta huolimatta. Lauantaina se kävi neljä kertaa lampailla ja viimeinen kerta meni tosi hyvin, itse älysin suurinpiirtein mistä on kyse ja Chila oli sopivasti hieman väsynyt, eikä siis niin nopea. Mukana olivat myös Mai-äiskä ja Hali. Lauantai-iltana Chila ja Hali peuhasivat sydämensä kyllyydestä leirintäalueella, samoin sunnuntaina aamulenkillä. Pikkupaimenet olivatkin hieman väsyneempiä sunnuntaina ja otimme vain lyhyet pätkät pyörössä viiden lampaan kera. Chila kuitenkin teki hyvää duunia ekalla kierroksella ja kesti hienosti että pamauttelin aurauskepillä suunnanvaihdoksia. Tokalla kerralla Chilaa väsytti liikaa ja se päätti hankkia lisäenergiaa syömällä papanoita mahdollisimman tehokkaasti. Annoin sen nukkua autossa pari tuntia ja menimme lopuksi isoon aitaukseen, jossa oli n. parikymmentä lammasta, myös karitsoja. Chilalla oli taas into päällä ja kivaa oli. Siihen oli hyvä lopettaa, on mulla hieno pikkupaimen.


KUVIA
Mennääs katsomaan mitä nuo ovat...

kuva: Hanna Turunen
Mami mä toin noi villapallot sulle!

kuva: Jukka
Suuntakin pysyi jo hieman hanskassa vauhdin vähennyttyä.

kuva: Jukka
Chila ja isompi lauma

kuva: Inkeri Haapamäki


 


Perjantaina aloitimme pentuagilitykurssin Korkeavireellä. Meitä on neljä koirakkoa, joista yksi on myös aussie, Wolffhouse-Caratia Lamborghini "Rico". Suurin osa tunnista kului, kun kävimme kaikki esteet läpi ja Chila käyttäytyi kauniisti ja makasi jaloissani, vaikka olisikin ollut kamalan kivaa moikata kavereita. Lopuksi pennutkin pääsivät kokeilemaan esteitä. Musta putki oli superkiva Chilan mielestä ja rengaskin oli hauska. Pöytä (minikokoinen) oli myös mahtava, siis ihan mieletöntä kun joka paikassa oli namikuppi Chilaa varten! Kontaktia harjoittelimme nenäkosketuksella kiipeämättä kuitenkaan itse sillalle.


Eilen harjoittelimme vähän kiertoja, Chila ei oikein tykännyt lähteä kiertämään puutarhan keskellä ollutta tuolia yksin, mutta tuli sitäkin lujempaa toiselta puolelta pallon perään. Ensi kerralla menee jo varmaan sujuvasti. Teimme myös hieman nenäkosketuksia niin että takajalat olivat kaltevalla tasolla. Kokeilin myös heitellä metallikapulaa, mutta se oli ällö eikä sitä voinut kauheasti ottaa suuhun. Välissä tietysti leikkiä ja Chila auttoi puutarhanhoidossa.
Lopuksi vielä kuva, kun Hali ja Chila esittelivät toisilleen uusia hienoja hampujaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti