keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Australian pystykorva?


Nyt on sitten liimailtu korvia... Vähän hirvittää mikä on lopputulos, kun moisesta liimailusta ei ole kokemusta eikä tähän hätään kukaan kokenut päässyt hätiin. :) Alla kuvat before and after...


               


 


Chila on harjoitellut sivulletuloa ja sivulla istumista tai seisomista, nämä ovat läksyjä pentutokosta. Hienosti sujuu tutuissa ympäristöissä, mutta muiden koirien läsnäollessa harjoittelu on huomattavasti vaikeampaa ja kontakti rakoilee. Kotosalla Chila myös tuo jo aika hienosti lelua minulle ja alkaa myös ymmärtää käskyn "irti". Paikallaoloa se on tehnyt istuen käskyllä "odota" ja se toimii tosi hienosti, saan käydä jopa nurkan takana ja pentu napottaa pää kenossa paikoillaan. Namina käytän kuivattua naudanlihaa tai -mahaa päivittäin. Penturyhmään kokeilin ottaa uusia nameja, jos olisivat kiinnostavampia, mutta tuohan sylkäisi hienot kaupassa loistaviksi mainostetut namit pois. Muuten se kyllä syö mitä vaan, että ehkä pitää vaan ottaa vaikka kurkunsiivuja mukaan... Se on myös keksinyt, että koska kitakin on kasvanut ja hampaat vähentyneet, ei tarvitse enää pureskellä ruokia. Eli kuivatut kananpalatkin nielaistaan nyt kokonaisina ja oksennetaan sitten myöhemmin ylös. Kai sille täytyy vaan antaa jättikokoisia puruluita.


Edit* Piti ihan kokeilla tuota paikallaoloa makuulla, ja hienostihan tuokin toimi, kun vaan ehtii sanoa "odota" ennenkuin pomppaa maahanmenosta ylös. ;) Odottaa makuullakin että kävelen muutaman metrin tai käyn nurkan takana, mutta nousee istumaan jos kestää liian kauan sen mielestä. Käytän naksautusta isossa osassa harjoittelua, se auttaa. Ongelma maahanmenossa on se, että Chila haluaa olla minussa kiinni joten menee makuulle poikittain eteeni tai etukoivet levällään jalkojeni päälle tai jos seison haara-asennossa, pää on jossain takanani... Jos käsken sen sivulta makuulle (tätä emme ole harjoitelleet) se siirtyy myös siitä poikittain eteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti