perjantai 19. elokuuta 2011

PK SM & urheilua


La ja su olin Chilan kanssa katsomassa taitavia palveluskoiria, kun SM-kisat olivat kätevästi Lahdessa. Lauantaina vietimme kyllä ensin aikaa ratsastuskisoissa, molemmissa paikoissa Chila käyttäytyi hienosti eikä reagoinut ohi kulkeviin lapsiin mitenkään. Sunnuntaina katselimme ihan kentän vieressä suojelukokeita ja tajusin vasta paikan päällä, että siellähän ammutaan... no eipä tarvinut huolehtia. Chila käänsi vähän päätä ekojen laukausten kohdalla ja sen jälkeen ei huomioinut niitä mitenkään. Hihaan iskeviä ja hurjasti haukkuvia maleja se katseli äärimmäisen uteliaana, mutta sitten se bongasi katsomosta vieraan aussien ja alkoi vingahtaen tuijottaa sitä leikin toivossa... miten niin roturasisti? Huipennuksena oli aussie viestin kultapallilla (Särkivaaran Tosi Mutkaton).Lauantaina kisojen jälkeen kaverukset Giusa ja Chila pääsivät pariksi tunniksi riehumaan Löytylle.Maanantaina teimme ekaa kertaa rullislenkin (kesto 10 min) Chilan kanssa. Se riemastui kun tajusi mamman olevan paljon nopeampi rullilla ja meni kuin vanha tekijä! Venla-heppa on sen hyvin kouluttanut... Tänään teimme ekan pyörälenkin (pururadalla n. kilometri) ja taas Chila osasi homman välittömästi. Lenkin keskellä se sai telmiä terrieripennun kanssa Jalkarannan koirapuistossa.


Tarkennukseksi kuvaan: Chila hyppasi muutaman irrallisen medi-hypyn saadakseen hieman käsitystä siitä, että siipien välissä on tulevaisuudessa todellakin esteitä. Sille hyppääminen on niin helppoa, ettei se kunnioita matalia rimoja tai edes huomaa niiden olemassaoloa.


Tiistaina agissa teimme taas takaakiertoja ja välistävetoja kahdella esteellä, minäkin aloin vähän tajuta jotain ja heti meni koira mistä pitikin. Näissä käytin nakkeja, minkä jälkeen pallo ei juuri kiinnostanutkaan, ahne mikä ahne. Ensi kerralla "nakkiesteet" viimeiseksi, muuten uusi hieno narupallomme toimii loistavasti. Vähän putkea ja pituus ekaa kertaa, helppoa Chilalle. Jatkettiin keppejä, meni jo aika kivasti kun ohjaaja alkaa vähän hahmottaa... Sitten harjoiteltiin ekaa kertaa A:ta, Nina jarrutti hihnalla. Ekalla kerralla Chila hyppäsi Ninan syliin, kun hihna vähän kiristyi sivulle, minkä kyllä etukäteen arvasinkin, se kun tottelee hihnaa niin hyvin. Sit vaan hihna tosi lyhyelle (vauhtia olisi ilman hihnaa ollut vaarallisen paljon) ja mä ohjasin nakki kuonon edessä. Hieman Chilaa jännitti kiivetä, kun vauhtia tolla menetelmällä oli tosi vähän, mutta meni ok. Kontaktilla heitti pepun maahan sivulle. Toisella yrittämällä meni jo paljon sujuvammin ja uskalsi jäädä takajalat kontaktillekin. Kolmas menikin jo loistavasti, täysin löysällä hihnalla ja sopivalla vauhdilla, hienot kontaktit ja siihen oli hyvä lopettaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti