keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Haku & agiepikset

Maanantaina hakuilimme kolmen ihmisen ja -koiran voimin samalla radalla kuin viime viikolla. Chilalle ensin etukulma ääniavulla, sitten toinen etukulma ilman ääntä, tosin sillä oli mielikuva, että kuuli jonkun liikkuvan siellä, kun oli lähdössä ekalle ukolle. Meni tosi hienosti ja suoraan. Kolmantena oli roskis-umpipiilo, tosin kansi oli auki. Sinne lähetin ensin vähän alempaa, mutta koira palasi melko pian takaisin, kun ei ihan suoralta reitiltä löytänyt. Sitten lähetin suoraan piilon kohdalta, niin sinnehän se paineli. Nyt se tuntuu hiffanneen suoruuden idean, ainakin tällä kerralla.

Lopuksi teimme Giusalle viestitreenit ja olimmekin valmiina reilussa tunnissa. On siinä joskus puolensa, ettei ole montaa ihmistä. Toivottavasti kuitenkin saamme laajennettua ryhmäämme jossain vaiheessa. Sipurasta siirryimme tallille ja Väinö-hepan kanssa metsään lenkille. Pohjat olivat hyviä, joskin paikoin turhankin märkiä. Tänään onkin sitten valkoinen maa ja taukoamatta sataa lisää räntää/lunta.

Juhannuksena Kannuksen hakumetsissä. Kuva: Hansu Laitala
Tänään oli oman ryhmäni agiepikset. Vähän keskittyminen rakoili itsellä, kun olin samalla hommissa, mutta Chila oli ihan liekeissä. Se meni täysiä mölliradalla, välittämättä hirveästi siitä, mihin ohjasin. Aika hauskaa, tekee Chilalle ihan hyvää. Törkeästi kyllä hyppäsi miltei suoraan A:n huipulle ja sieltä kontaktin yli alas, joten pistin sen tekemään A:n uudestaan ja ainakin loppukontakti löytyi sillä kertaa. Kisaavien radalla se kuunteli hieman paremmin, mutta vauhtia ja intoa oli silti. Kontaktit ok, kepit hienot, mutta paineli putkeen kun piti mennä rengas.

Loppulenkillä Chila pääsi rellestämään Minnan ja Maijan koirien kanssa. Chila ei hätkähtänyt haukkuvaa laumaa yhtään, vaan paineli onnessaan menemään. Tällä hetkellä sen mielestä kaikki koirat ovat ihania, ihan sama vaikka ovat poikiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti