keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Aussie Open


Sunnuntaina pakkasimme Annin kanssa autoon kaksi aussielapsukaista ja suuntasimme kohti Lohjaa. Chila ja Luca (Glenhouse's XL) olivat tosi kiltisti omissa häkeissään, eivätkä edes päässeet leikkimään koko matkan aikana, kun en ollut täysin vakuuttunut Chilan juoksun loppumisesta. Tuomarina openissa oli saksalainen ASCA-tuomari Angela Kleinhans. Hän taisi tykätä showpuuhkista, eikä hän kysynyt koirien ikää tai kommentoinut niitä mitenkään. Lucalla meni hienosti ja se oli pm urosten II, mutta Chilalla ei ollut mitään mahdollisuuksia, en kyllä odottanutkaan sillä olevan. Tärkeintä oi kuitenkin, että Chila käyttäytyi loistavasti. Se seisoi kuin patsas ja näytti korvat koko ajan, eikä edes painanut häntää pahasti koipien väliin.  Se myös juoksi kiltisti ravaten ja antoi tuomarin roplata.
Kuva: Matti Nenonen


"Nice neck & top line. Good earset. Good head. Needs more substance. Would like to see better front & rear." Eli kehuja tuli ylälinjasta, päästä ja korvista, mutta tarvitsee lisää substanssia ja on liian kapea edestä ja takaa tuomarin mielestä. Tuota substanssia tarvitsisi kuulemma muutkin Patchcoat-koirat, kukaan ei vaan tiennyt mistä sitä saa ostaa...
Kuva: Anni Kormano


Ulkona pidimme ihan oman kasvattajaryhmän, eikä siitä liikettä puuttunut:
Valo, Chila, Lina ja Hali


Emme olekaan pahemmin treenanneet viime aikoina, mitä nyt tokoilleet kotona. Kapulaharjoituksemme tenevät lupaavasti, eli Chila pitää kapulaa jo suht kiltisti suussaan, ilmekin on jo hieman piristynyt. vauhtinoutoa olemme tehneet tosi vähän, mutta siinäkin on edistystä havaittavissa. Kapula vain hajoaa jatkuvasti, nyt siinä on pitkät ruuvit jotka toivottavasti pitävät. Metallikapulaakin otimme kerran ja Chila otti sen muutaman kerran suuhunsa ja kantoi pari metriä. Sisällä olemme myös tehneet kaukoliikkeiden liikeratatreeniä, Chila on tajunnut aika hyvin jujun pitää takajalat paikoillaan. Toistoja tarvitaan kuitenkin edelleen paljon. Eilen pääsimme taas agilityyn ja Chila oli ratketa onnesta. Se keskittyi hienosti ja oli tosi hyvin kuulolla, kun opettelimme uusia ohjauskuvioita ja esteiden merkkausta ja "jarrua", eli pientä käsimerkkiä ennen estettä, mistä koira tietää että nyt pitää vähän koota, esteen jälkeen on luvassa tiukka käännös. Chila toimi hienosti, itse meinasin välillä esittää jotain balettipyörähdyksiä kun pohdin pihin suuntaan olin menossa. Nina sanoi, että Chila on saanut vähän massaa ja lihaksia kuukauden poissaolomme aikana.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti