lauantai 10. syyskuuta 2011

Syksyä pukkaa


Kelit eivät enää ole ihan kesäiset, mutta viimeinen kesäviikonloppu vietettiin elukoiden kanssa mökillä. Chila tykkäsi soutuveneilystä, hyvä ettei hypännyt laidan yli välillä kun seurasi innolla kalojen loikkia tyynessä vedessä. Se on nyt melko kuikula, karvaa lähtee ja ilme muuttuu pikkuhiljaa aikuismaisemmaksi.



Viime agi-treeneissä meitä koulutti Enni, teimme ekaa kertaa nyt niin että pallo oli Ennillä kädessä ja minä lähetin koiran matkaan. Toimi tosi hyvin, Chila ampaisi repimään palloa vieraaltakin ihmiseltä! Ainut että korvat katosivat välillä, piti komentaa kunnolla että pikkuneiti odotti lupaa lähteä suorittamaan.  Alkuun kolmoissarjaa eteenlähetyksenä, meni loistavasti. Sitten harjoiteltiin nopeaa kääntymistä putken jälkeen, mikä on vaikeaa, mutta Chila alkoi selkeästi tajuta, että putken jälkeen ei ihan aina kiidetäkään suoraan eteenpäin. Lopuksi otettiin puomia, edelleen hihna turvana, koska neiti menee aikas lujaa. Kontaktissa on yli-innokkuutta, hieman hassun näköinen se on välillä kun laittaa varmuudeksi kyynärätkin maahan pupun ollessa pystyssä... Muutaman kontaktiharjoituksen jälkeen kyllä malttaa tehdä ihan niinkuin pitääkin, takajalat puomilla ja etujalat maassa, nokka maassa.


Torstaina treenailtiin tokoa, vieraalla kentällä missä oli kauempana toinenkin koira treenaamassa. Chila seurasi intensiivisesti ja melko hyvin, ihanaa kun oli Tiina katsomassa onko vino. Pysyy suorassa jos on oikealla paikalla, mutta edistäessään poikittaa samalla. Teimme myös pari luoksetuloa ja liikkeestä maahanmenoja. Ne menivät hienosti, Chilahan tekee kaiken sata lasissa jos vaan tietää mitä tehdä. Loppuun paikkamakuu ensimmäistä kertaa vieraassa paikassa, mutta ilman häiriötä. Odotin ehkä puoli minuuttia 20 metrin päässä ja hienosti pysyi. Kotona on tehty pidempiäkin, mutta halusin ottaa varman päälle. Lopuksi olimme häiriönä 8kk vanhalle Mette-lapparille ja sitten pennut pääsivät pitkälle metsälenkille riehumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti